Future Checkin ve Shopkick ile Otomatik Checkin Devri

Konum tabanlı servislerini kimileri kişisel gizlilik için tehdit olarak görüyor, kimileri bu alanda sadece Google ve Facebook'a şans tanıyor.
Future Checkin ve Shopkick ile Otomatik Checkin Devri

Konum tabanlı servislerini kimileri kişisel gizlilik için tehdit olarak görüyor, kimileri bu alanda sadece Google ve Facebook'a şans tanıyor. Bunların karşısında duran Foursquare ve geliştiriciler ise hiç boş durmuyor. Yeni trend Future Checkin ve Shopkick adlı uygulamalar ile otomatik checkin yapmak.

Foursquare odaklandığı işin arkasında durmaktan çekinmedi ve sunmuş olduğu API ile uygulama geliştiricileri arkasına almayı başardı. Bunun ilk örneklerinden Future Checkin adlı uygulama Foursquare API'sini kullanarak otomatik checkin yapma imkanı sunuyor.

iPhone için geliştirilmiş uygulamayı kullanabilmek için arka planda otomatik konum belirleme izninin verilmesi gerekiyor. Uygulama üzerinde favori listenize aldığınız mekanlara 300 metre kadar yaklaştığınız anda da otomatik checkin yapmış oluyorsunuz. AppStore'da %50 indirimle 0,99 dolara satılan uygulama şimdilik sadece Foursquare için hizmet verse de Gowalla'nın API'sini sunmasını ve bu tür servisler için ortak bir uygulama olmayı hedefliyor.

Foursquare'in API'sinden faydalanan ve işe katma değer katan bir diğer otomatik checkin uygulaması ise Shopkick. Uygulama henüz indirilmeye hazır değil ancak işin içine yerleştirdiği küçük kazan-kazan sistemi ile şimdiden BestBuy ile anlaşmayı başarmış. Uygulamada Kickbucks adını verilen sanal para birimi yer alıyor ve markalar ile kullanıcılar arasında ciddi bir etkileşim kurulması hedefleniyor. Kickbuks'ın Facebook kredisi olarak kullanılabilmesi da uygulamaya ayrı bir renk katıyor. Shopkick geliştiricilerinin sunduğu benzer bir uygulama olan CauseWorld ise şu anda AppStore ve Android Market'ten indirilebiliyor. İşe ciddi bir şekilde sarılan uygulamanın 20Milyon dolar yatırıma ulaşması da pek şaşırtıcı gelmiyor.

Foursquare'in API'sini erken sunması Gowalla için bir ders niteliği taşırken, Future Checkin ve Shopkick uygulamaları doğru kullanıldığında markalara küçük promosyonlar dağıtması için güzel bir fırsat sunuyor. Bu işlemin seçimli mekanlarda yapılacak olması da güvenlik kaygısını ortadan kaldırıyor. Belki girişimcilerin de servis geliştirmekten çok uygulama geliştirmeye odaklanması gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.