Groupon'un Kurucusu Andrew Mason Grup Alışverişi Anlattı [Video]

Groupon'un Kurucusu Andrew Mason Grup Alışverişi Anlattı [Video]

Etkileri tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de açıkça görülen grup alışverişin dünyadaki lideri Groupon'un CEO'su Andrew Mason geçtiğimiz günlerde TechCrunch'ın Social Currency CrunchUp etkinliğine katıldı ve Michael Arrington ile Erick Schonfeld'ın sorularını yanıtladı.

Mason söyleşide Groupon'un gelişiminden, şirketin gelirlerine, geçmişte denedikleri ilginç günlük fırsatlardan Amazon'a kadar pek çok farklı konuya değindi…

2008'in Kasım ayında hayata geçen ama başlangıçta çok fazla ciddiye alınmayan Groupon, bundan bir yıl önceye kadar sadece 5-6 şehirde faaliyet gösteriyordu. Mason bugün ise faaliyetlerinin 22 ülkede 170 şehre yayıldığını söyledi.

Groupon'un günde 1 milyon dolarlık satış yaptığı söylentisi ile ilgili soruya net bir yanıt vermeyen Mason, şirketin brüt karının zaman zaman %50'yi aşabildiğini de anlattı. Geçmişte ışıklı terlikler satmayı da denediklerini ama bunun beklediği başarıyı yakalayamadığını söyleyen Mason, zaman içindeki tecrübelerinin onları yerel işletmelere yönelmenin daha doğru olacağını gösterdiğinden bahsetti.

Sosyal ağların Groupon'a çok faydası olduğuna da değinen Mason, kendileri için Facebook'un Twitter'a göre daha etkili olduğundan da bahsetti. Yakın zamana kadar Facebook'ta reklam vermenin daha ucuz olduğunu ama bunun değişmekte olduğunu da anlattı.

Mason'ın değindiği diğer önemli bir konu ise rakiplerle ilgiliydi. Groupon klonlarını ise fazla dert etmediklerini, bu iş modelinin patenti alınabilecek bir şey olmadığını söyledi. Amazon'un Woot'u satın almasıyla Groupon'a rakip olup olamayacağı sorusuna ise, Amazon'un daha çok tüketim mallarına odaklandığını, Groupon'un ise yerel işletmelere öncelik verdiği, dolayısıyla aynı kulvarda olmadıkları şeklinde yanıt verdi.

TechCrunch'taki söyleşimin 27 dakikalık İngilizce videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.