Dünyanın En Büyük Şirketleri Bu Torrent Dosyasının Peşinde!

Dünyanın En Büyük Şirketleri Bu Torrent Dosyasının Peşinde!

Bundan birkaç gün önce Thinq, Skull Security firmasından Ron Bowes'ın torrent sitelerine yüklediği bir dosyayı gündeme getirmişti. 100 milyon Facebook kullanıcısına ait bilgileri içeren bu dosyayı bir araya getirmek için Bowes ufak bir program yazdı ve Facebook'taki açık profillerin adreslerini ve bu adreslerden erişilebilen bilgileri bir dosyaya kaydetti.

Bowes'ın topladığı tüm bilgiler zaten herkes tarafından erişilebilir olduğu için burada bir suç unsuru yok. Buna rağmen 100 milyon kişinin Facebook bilgilerinin toplu halde bir arada bulunması dikkat çekici. Ayrıca 2.8 GB'lık bu dosyada, gizlilik ayarlarına önem vermeyen kullanıcılara ait çok fazla bilgi olma ihtimali da oldukça yüksek.

Bu sıra dışı torrent dosyasına ilgi oldukça büyük oldu. Gizmodo'nun haberine göre bu dosyayı indirmek için torrent başına oturanlar arasında sadece meraklı kullanıcılar değil, dünyanın en büyük şirketleri de yer alıyor.

Peer Block gibi bir program kullanarak, torrent dosyasını indiren kişilerin IP adreslerini inceleyince, bu IP adreslerinin hangi şirket veya organizasyon tarafından kullanılabildiğini tespit etmek mümkün. 100 milyon Facebook kullanıcısına ait bilgilerin yer aldığı bu dosyayı indirenlerin IP adresleri incelendiğinde ise ortaya çok ilginç sonuçlar çıkıyor. Torrent dosyasını indiren IP adreslerinin ait olduğu firmalar arasında Apple, Cisco, Disney, Duracell, HP, IBM, Pepsi, Symantec ve Vodafone gibi dev isimler yer alıyor.

Tabi ki bu bilgi, tüm bu firmaların torrent dosyasını bir şekilde kullanmak üzere indiriyor olduğu anlamına gelmiyor. Sadece o şirketin ağı üzerinden dosyayı indiren meraklı bir çalışan yüzünden de firmanın adı bu listede yer alıyor da olabilir.

Yine de bize oldukça ilginç gelen şirket listesini aşağıda görebilirsiniz. Firmaların dışında bizim ilgimizi çeken ise listede United Nations yani Birleşmiş Milletler'in de yer alıyor olması...

Bu fırsatla eğer Facebook gizlilik ayarlarınızı bir kez daha gözden geçirmek isterseniz daha önce yayınladığımız 11 basit adımda Facebook gizlilik ayarları yazımıza göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

A.C. Nielsen Agilent Technologies Apple AT&T - Possible Macrovision Baker & McKenzie BBC Bertelsmann Media Boeing Church of Scientology Cisco Systems Cox Enterprises Davis Polk & Wardwell Deutsche Telekom Disney Duracell Ernst & Young Fujitsu Goldman Sachs Halliburton HBO & Company Hilton Hospitality Hitachi HP IBM Intel Intuit Levi Strauss & Co. Lockheed-Martin Corp Lucasfilm Lucent Lucent Technologies Matsushita Electric Industrial Co Mcafee MetLife Mitsubishi Motorola Northrop Grumman Novell Nvidia O'Melveny & Myers Oracle Corp Pepsi Cola Procter and Gamble Random House Raytheon Road Runner RRWE Seagate Sega Siemens AG SONY CORPORATION Sprint Sun Microsystems Symantec The Hague Time Warner Telecom Turner Broadcasting system Ubisoft Entertainment Unisys United Nations Univision USPS Viacom Vodafone Wells Fargo Xerox PARC

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.