Dünya Kupası'nın Yıldızı Ahtapot Paul iPhone'da!

Dünya Kupası'nın Yıldızı Ahtapot Paul iPhone'da!

Dünya Kupası süresince en başarılı sonuç tahminleri ne bir futbol uzmanından, ne de bir sosyete falcısından geldi. Kupada tahmin yürüttüğü hemen her maçta kimin galip geleceğini bilen tek "uzman" sekiz ayaklıydı ve hayatını bir akvaryumda sürdürüyordu.

Başarılı tahminleri nedeniyle kısa sürede son derece popüler hala gelen ahtapot Paul'a olan ilgi Dünya Kupası'nın ardından yavaş yavaş sönmeye başlamıştı ki, iki farklı iPhone uygulamasında birden boy göstererek Dünya Kupası'nın gerçek yıldızı olduğunu bir kez daha ispatladı.

Üstelik Paul artık sadece futbol değil, akılınıza gelen her konuda tahminler yürütüyor…

İlk uygulama uTouchLabs tarafından geliştirilmiş olan Ask to Octopus. Kullanmak da oldukça basit. Tek yapmanız gereken Paul'ün "doğa üstü güçlerini" kullanarak aralarından seçim yapması için iki seçenek girmek. Ardından gerilimi arttırmak için Paul kısa bir süre yoğunlaşarak, rastgele olarak iki seçenekten birini tercih ediyor.

İkinci uygulama ise Normal People tarafından geliştirilen Paul the Octopus. Bu uygulamada Paul'ü dünya çapında şöhrete taşıyan Almanya – İspanya tahminini tekrar izleyebiliyorsunuz. Bunun dışında Ask the Octopus uygulamasında olduğu gibi Paul'ün iki farklı seçenek arasından tercih yapmasını veya sorduğunuz bir soruya Evet ya da Hayır şeklinde cevap vermesini de isteyebilirsiniz.

Bu uygulamaların tahminleri Almanya'da bir sualtı müzesinde yaşayan gerçek kahin ahtapot Paul'ün tahimleri kadar isabetli olabilir mi bilmiyoruz ama işini şansa bırakmayı tercih edenler için yazı – turadan daha keyifli bir karar verme süreci sundukları kesin...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.