Windows Live Messenger iPhone'lara Geldi, App Store'da Tepeye Yerleşti

 Windows Live Messenger iPhone'lara Geldi, App Store'da Tepeye Yerleşti

Microsoft'un Windows Live servislerini geliştirmeye yönelik bir diğer atılımı olarak Windows Live Messenger uygulaması iPhone'lara geldi. Geçtiğimiz haftalarda Amerika, Kanada ve İngiltere gibi birkaç  App Store'a gelen Windows Live Messenger'ın iPhone uygulaması, 2 gün önce Türkiye App Store'unda da boy gösterdi. Uygulama yayına girdiği günden itibaren App Store'da en çok indirilen ücretsiz uygulamalar arasında birinciliğe yerleşti.

Windows Live Messenger'ın iPhone versiyonu "Social" sekmesinde açılıyor ve arkadaşlarınızın sosyal ağlardaki aktivitelerini gösteriyor. Live servislerinin sosyal ağlara verdiği önem bir kez daha kendini gösteriyor...

Uygulama ile tabi ki listenizdeki arkadaşlarınızla sohbet edebiliyor, resim paylaşabiliyor ve durum mesajınızı düzenleyebiliyorsunuz. Windows Live Messenger'ın yeni özelliklerinden bir diğeri olan durum mesajınıza resim iliştirmek ise iPhone uygulmasında da mümkün kılınmış.

iOS4'e de uyumlu olduğu söylenen Messenger ne yazık ki arkaplanda çalışamıyor. Ufak pencerelerle başka uygulamaları kullanırken dahi kullanılabilen bir Messenger, tahmin ediyorum ki çoğu kullanıcının isteği olacaktır. Ancak bu konuda Apple'ın ne kadar izin vereceğini bilemiyoruz. iPhone'ların performansını takıntı boyutunda irdeleyen Apple'ın bir uygulamanın bu şekilde çalışmasına çok sıcak bakmayacağını tahmin ediyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.