İnci Sözlük Facebook Tercümelerine El Atarsa Ne Olur?

İnci Sözlük Facebook Tercümelerine El Atarsa Ne Olur?

Son dönemlerde herhalde "İnci Sözlük" ismini oldukça duymaya başlamışsınızdır. Bilimum web sitelerinin altından girip üstünden çıkan ve birçoğuna da zor zamanlar yaşatan grup şimdi de Facebook'a dadanmış ve Facebook tabir-i caizse hacklenmekten beter olmuş...

Facebook ana sayfası başta olmak üzere sitenin birçok bölümündeki cümleler ve kelimeler yerlerini İnci'nin üslubuyla yazılmış ağır küfürlere bırakmış durumdalar.

İnci Sözlük Facebook'u Hackledi Mi?

Bildiğiniz üzere Facebook'un farklı dillerdeki tercümeleri kullanıcıları tarafından yapılıyor ve bir İngilizce kelimeye ya da cümleye karşılık gelen Türkçe tercüme yine kullanıcıların oylarıyla belirlenip yayına giriyor.

İnci Sözlük kullanıcıları bu noktadan hareketle Facebook'u kendi üsluplarıyla biraz dağıtmışlar. Konuyla ilgili İnci'deki girişi buradan okuyabilirsiniz. (Uyarı: Tıklayacağınız linkte küfür içeren cümleler bulunmaktadır.)

Facebook'un Türkçe sayfalarında ve özellikle ana sayfada görebileceğiniz İnci cümleleri yazıyı hazırladığımız sırada görülebiliyordu ancak kısa süre içinde Facebook yetkilileri tarafından yayından kaldırıldılar. Şu sıralarda büyük olasılıkla sunucu güncellemeleri ile ilgili olarak bazen İnci cümleleri gözüküyor, bazen ise standart Facebook cümleleri.

Oldukça ağır küfürlerin olduğu ve temizleme öncesinde almış olduğumuz ekran görüntülerini haberin özünün zaten bu olduğu gerçeğine dayanarak aşağıda küçük resimler halinde paylaşıyoruz. Eğer yazılanları görmek istiyorsanız resimlere tıklamanız yeterli olacaktır.

Uyarı: Aşağıdaki görsellerde küfür içeren cümleler bulunmaktadır.

Uzun lafın kısası, bazı haber kaynaklarında büyük olasılıkla bu haber "Facebook hacklendi" diye çıkacaktır ancak aslında konu bir yazılım açığından değil tamamen Web 2.0'ın nimetlerinden ve demokrasisinden faydalanılarak yapılmış bir aksiyondur.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.