Mobile 2.0 Barselona Notları

17 Haziran’da Barselona’da gerçekleştirilen Mobile 2.0 etkinliğinde konuşulanları Webrazzi okuyucuları için inceledik ve gözümüze çarpan notları derledik.

En ilgi çeken sunum uygulama dükkanları ile ilgili analizlerini paylaşan Distimo gibi gözükürken, sosyal ağların birbirinden kopukluğu ile ilgili soruna çözüm arayan OneSocialWeb'in de ilginizi çekeceğini düşünüyoruz.

  • Apple’ın da müşteri portföyünde olduğu Skyhook 240 milyon Wi-Fi noktasını veritabanına işlemiş ve günde 300 milyon lokasyon isteği alıyormuş.
  • Skyhook "Predictive Demographics" yani tahmin edilebilir kişi hareketleri (nereye uğruyor, evi nerede, okulu işi nerede, şehirde hiç uğramadığı yerler) üzerine çalışmalar yapıyor.
  • Uygulama dükkanı analiz firmalarından Distimo’nun yaptığı analize göre Apple App Store, açık ara farkla lider. Fakat Mayıs ayında uygulama sayısı bazında en hızlı büyüyen dükkan Android (%19) olurken, ikinci Ovi (%15), üçüncü Windows (%10), dördüncü Apple iPhone (%7) olarak sıralanıyor.
  • Distimo’ya göre Android’deki uygulamaların yarısından fazlası ücretsiz ve bu oranla Ücretsiz / Ücretli oranında liderler.
  • Distimo’ya göre para verilerek alınan uygulamaların büyük çoğunluğu oyun.
  • Distimo’ya göre ortalama uygulama fiyatı bazında en pahalı olan Blackberry, ikinci Windows, üçüncü ise Apple.
  • Tat AB’nin öngörüsüne göre yakın gelecekte arabaların camları Augmented Reality filmleriyle donatılacak ve siz arabanızla bir caddeden geçerken caddedeki restoranlarda arkadaşınız olup olmadığını, kullanıcı beğenilerini görebileceksiniz.
  • OneSocialWeb’e göre şu anki sosyal ağların birbirlerinden kopuk olması en büyük sorun, ortak bir data modeli ile Facebook, Myspace ve daha birçok sosyal ağdaki arkadaşınızla etkileşime geçebilmelisiniz.

Detaylı sunumlar için Mobile 2.0 EU sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.