Apple'dan Yeni Rekor 80 Günde 3 Milyon iPad Satıldı

Apple'ın tableti resmi olarak satışa çıkmadan önce geniş bir kitle tarafından "büyük seçim iPhone" şeklinde yorumlanmış ve eleştirilere maruz kalmıştı. Apple bu eleştirilere çok da önem vermedi ve aradan geçen zamanda ortaya çıkan rakamlar iPad konusunda kimin haklı olduğunu göstermeye başladı.

Mayısın ilk günlerinde 1 milyon iPad satıldığını duyuran Apple, Mayıs sonunda satışların 2 milyona ulaştığını bildirmişti. Firmanın yaptığı son resmi açıklama ile aradan daha bir ay geçmeden bir milyon iPad daha satıldığını ve toplam satışın 3 milyona ulaştığını gösteriyor.

iPad'in ancak Mayıs sonunda ABD sınırları dışına çıkabildiğini düşünecek olursak uluslar arası satışların henüz doygunluğa ulaşmadığını da rahatlıkla söyleyebiliriz. Sadece 80 gün içerisinde çoğu ABD içerisinde gerçekleşen 3 milyon satış, ulaşılacak iPad satışlarının henüz küçük bir kısmı gibi görünüyor.

Haziran ayında 9 yeni ülkede daha satışa sunulacak olan iPad'in bu başarısında şüphesiz ki uygulamaların büyük katkısı var. Mayıs sonunda iPad için özel hazırlanmış 5.000 uygulama bulunduğunu açıklayan Apple, yeni duyurusunda uygulama sayısının da 11.000 gibi önemli bir rakama ulaştığını da duyurdu.

Günümüzde uygulamaların çeşitliliği ve kalitesi cihazların başarısını doğrudan etkiler hale geldi. Bu yüzden Apple'ın son açıklamasındaki 3 milyon rakamı kadar, 11.000 rakamı da büyük önem taşıyor. Rakiplerin 3 milyondan fazla satabilmesi için önce 11.000 uygulama sayısını geçmeleri gerecek gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.