Sonic DivX'i Satın Aldı. DivX TV Ciddiye Biniyor

Son günlerde herkesin gözü televizyonda... Bir yandan bu pazara yeni giren Google, diğer yanda eski hobisini yeni bir iş koluna dönüştürmeye çalışan Apple ve bir de TV Widgets ile öne çıkan Yahoo. Fakat gözü televizyonda olanlar sadece bu firmalarla sınırlı değil…

İnternet üzerinden toplamda 14 bin kadar film, konser ve TV programı dağıtan CinemaNow ve Roxio markası ile tanınan Sonic (Solutions olan, diğeri değil), yaptığı resmi açıklamayla ünlü DivX'i satın alma kararını duyurdu.

DivX deyince ilk olarak akla çok rağbet gören DivX sıkıştırma yöntemi geliyor ama Sonic'in bu anlaşma için 323 milyon dolar değerinde bir anlaşamaya imza atmasının altında DivX'in diğer açılımları yatıyor olabilir.

DivX Inc, yaptığı özel anlaşmalar sayesinde TV, DVD, Blu-Ray ve mobil cihazlarda boy gösteriyor. İnternet üzerinden içerik dağıtımı yapmak konusunda uzmanlaşmış olan Sonic, DivX ile birlikte bu konuda daha da önemli adımlar atabilir.

Daha da önemlisi bundan kısa bir süre önce DivX'in LG ile iş birliğine giderek üreteceğini duyurduğu DivX TV projesi de bu anlaşma ile birlikte Sonic'in kontrolüne geçecek. Televizyonların bir aracı kullanmadan DivX formatını destekleyebilecek olması, Sonic'in DivX hisselerine borsa değerinden %40 daha yüksek bir rakamı gözünü kırpmadan ödemesinin altındaki en önemli sebep gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.