WeReward İle Lokasyon Etiketlemek Para Kazandırıyor

WeReward İle Lokasyon Etiketlemek Para Kazandırıyor

WeReward lokasyon bazlı servisler arasına yeni katılan ama iş modeliyle diğerlerinden ayrılan bir girişim. TechCrunch Disrupt'da tanıtılan projelerden biri olan WeReward, yapılan aktiviteler karşılığında kullanıcılarına nakit para kazandırıyor.

Şu anda 15 milyon işletmeye ulaşan servisin iş modeli reklam ve sponsorlar üzerine kurulu ve şimdiden Domino’s Pizza gibi önemli bir marka ile anlaşma sağlanmış. Servis hem kullanıcıları kendine bağlamak hem de yerel ve küresel markalar için performans bazlı etkili bir reklam mecrası olarak tanıtılıyor.

Facebook, Twitter, Yelp, Google, CitySearch ve Foursquare ile entegrasyonu olan WeReward, markaların adından söz ettirmesi için elinden geleni yaparken çeşitli özellikler ile kendi içeriğini de oluşturuyor.

Kullanıcıların nakit kazanması ise WeReward'un iPhone uygulaması üzerinden yapılacak etkinliklere dayanıyor. Check-in ve görevler karşılığı toplanan her 100 puan 1 cent ile ödüllendiriliyor. Referans kullanıcıların da %10 kazanç sağladığı modelde 1000 puana yani 10$'a ulaşan ödüller PayPal üzerinden çekilebiliyor. Sponsorluk anlaşmalarına göre indirim ve bedava hizmet/ürün sunmak da WeReward için makul görünüyor. Kullanıcı tarafında işin tek üzücü tarafı ise şimdilik sadece iPhone üzerinden hizmet veriliyor olması. ;)

WeReward her ne kadar bize farklı bir proje gibi gelse de arkasında yer alan şirket için pek farklı bir proje değil. Servisin yaratıcısı Izea, projeleriyle sosyal medya ve markalar arasında bağ kuran ve kullanıcılara para dağıtan bir şirket. Kullanıcılarına nakit kazandırdığı diğer servisleri ise, blog sahipleri için çalışan SocialSpark ve Twitter'a dayalı reklam ağı SponsoredTweets.

Foursquare'in sanal ünvan kurgusuyla karşımıza çıkan lokasyon bazlı uygulama dünyası artık kendi pazar payını da oluşturmaya başlıyor. Özellikle Gezenzi'nin ardından yakında ülkemizde de aşina olunacağına inandığımız konum etiketleme servisleri yeni nesil sosyal medya iletişim aracı olarak fenomen olmayı sürdürüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.