iPod ve iPhone ile Kalp Ritminizi Görüntüleyin

iPod ve iPhone ile Kalp Ritminizi Görüntüleyin

Eylül ayında iPod Nano'ya eklenen pedometrenin ardından, Nike'ın yeni ürünlerinde kalp ritminiz iPod'larda görüntülenebilecek. Nike kalp ritmi algılayıcısı taşıyan yeni ürünlerin çıkış tarihini Amerika için 1 Haziran olarak dile getiriyor.

Eylül ayında sunulan Nike + iPod kullanım kılavuzunda, adım ölçerin yanında kalp ritmi algılayıcısından da bahsedilmişti. 5. nesil iPod Nano, iPhone 3GS ve iPod Touch'ın desteklediği ve Nike+ Sport Kit için düşünülen bu özellik, cihaz menüsünde de görülebilmekte ancak kullanılamamaktaydı. Resmi destek forumunda verilen cevaba göre Nike, bu özelliği destekleyecek ilk ürünlerini Amerika'da 1 Haziran'da piyasaya çıkaracak. Farklı niteliklerde sunulacak ürünlerin fiyatı konusunda bir bilgi bulunmuyor ancak Nike'ın yaz aylarında dünya genelinde satışa başlayacağı gelen haberler arasında.

Kablosuz bağlantı sayesinde iletişim kuran bu sistem, kısa süre önce de gündeme gelmişti. Ayrıca hali hazırda bu desteği alabileceğiniz bir iPhone uygulaması mevcut.

Digifit adlı şirket performans ve sağlık testleri için geliştirilmiş ve fiziksel ürünlerle desteklenen iPhone uygulamaları sunuyor. Bu uygulamalardan kalp ritmi görüntüleyen iCardio'ya 19,99$'a sahip olabilirsiniz ancak ilgili donanıma da sahip olmanız gerekiyor.

Ülkemizde mobil operatörlerin de servisler geliştirdiği sağlık alanında mobil teknolojinin etkisi gerçekten farkediliyor. Mobil sağlık konusuna ilgi duyanlar şuraya göz atabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.