Groupon CityDeal'ı Satın Aldı - Groupon Türkiye'de SehirFirsati.com Oldu!

Groupon CityDeal'ı Satın Aldı - Groupon Türkiye'de SehirFirsati.com Oldu!

Dünyada grup satın alma, bir diğer deyişle kolektif satın alma, alanında lider konumdaki Groupon, Türkiye'de SehirFirsati.com adıyla hizmet vermekte olan Almanya merkezli CityDeal'ı satın aldı.

Amerika merkezli Groupon kuruluşunu takip eden 1 yıl içinde $1.35 milyar değere ulaşmış ve dünya çapında benzer iş modelini uygulayan tüm girişimlere "Groupon klonu" denmesine zemin hazırlamıştı.

Ülkemizde de aynı alanda hizmet veren ve vermeye hazırlanan Kipru, Grupanya, FirsatKuponu, Markapon, Grupfoni gibi girişimlere çeşitli yazılarımızda hep Groupon modelinde iş yapan girişimler olarak tanımlama yapıyorduk.

Bu alanın lideri olan Groupon'un bir süredir Avrupa'ya girişi yapacağı konuşuluyordu ve bu satın alma ile Avrupa'nın lideri diyebileceğimiz CityDeal ile güçler birleştirilmiş oldu.

Groupon'un CityDeal'ı nasıl bir değerlemeden satın aldığı bu bilginin gizli tutulmasından dolayı bilinmiyor. Ancak satın almanın CityDeal'ın %100'ü için gerçekleştiğini öğrendik. European Founders Fund'ın kurucuları Samwer kardeşlerin girişimi olan CityDeal'da, Türkiye'de özel alışveriş alanında hizmet vermekte olan limango'nun da sahibi olan Otto'nun ortaklığı bulunuyordu.

Satın alma haberi ile ilgili bilgileri alırken, CityDeal'ın Türkiye pazarına 2.5 milyon Euro yatırımla giriş yaptığını ve 1 ay içinde 100.000 üyeye ulaşıldığını da öğrendik.

Konuyla ilgili CityDeal'ın Türkiye şirketi SehirFirsati.com'un Genel Müdürü Emre Ekmekçi şunları söyledi:

"Groupon markası artık tüm dünyada sosyal ticaret ile eş anlamlı olarak biliniyor. Citydeal olarak, dünyanın en büyük global internet markalarından biriyle güçlerimizi birleştiriyor olmanın heyecanı yaşıyoruz."

Groupon'un kurucusu ve CEO'su Andrew Mason da satın alma ile ilgili şunları söyledi:

"Citydeal ışık hızı ve çok büyük başarıyla Groupon modelini her ülkeye adapte etti. Citydeal’in genç ve enerjik ekibiyle çalışmaya başlayacağımız için çok heyecanlıyız ve kültürel açıdan da çok iyi uyum sağlayacağımıza inanıyoruz."

Türkiye pazarında Groupon'un olası bir girişinde satın almalar gerçekleştireceği planları kurulurken, CityDeal satın alması elbette birçok stratejiyi değiştirecektir. Aynı şekilde Avrupa'da CityDeal'ın birçok rakibi için de olası bir satış ihtimali artık ortadan kalkmış durumda.

Ancak Groupon'un Avrupa'ya girişi önümüzdeki dönemlerde daha agresif çalışmaların yapılmasına ve özellikle güçlü olunmayan yerel pazarlarda özel satın almaların gerçekleşmesine sebep olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.