HP Palm'ı 1.2 Milyar Dolara Satın Aldı

Bilgisayar devi HP, bir süredir üzerinde satılık tabelası bulunan Palm'ı 1.2 milyar dolar karşılığında satın aldı. Geçtiğimiz yıl adından oldukça söz ettiren telefonu Pre'nin gösterdiği başarıyı sürdürememesiyle hisse değerleri de düşen şirketin, tamamen satılması kararı alınmıştı.

Ekim 2009'da $17.46'a kadar çıkmış olan hisse değeri bugün $4.63 seviyesinde seyrediyor. HP ise bu satın almada hisse başına $5.70 ödemeyi kabul etti.

Bilgisayar, cep telefonu ve tablet cihazlar gibi geniş bir ürün yelpazesine sahip olan Hewlett- Packard, Palm'ın elindeki en önemli ürün olan webOS'i en büyük değer olarak görmüş gibi gözüküyor. Ürettiği cihazlarda genelde Microsoft'un işletim sistemlerini kullanan HP, özellikle fırsat alanı olarak görülen tablet pclerde webOS'tan yararlanabilir. Yine de HP, Microsoft ürünlerini tamamen bırakmayacaktır.

Uzun yıllardır mobil ürünler üreten Palm'ın elindeki patentler de HP için cezbedici bir unsur olmuş olabilir. Son olarak HTC'nin Apple tarafından mahkemeye verilmesiyle devam eden patent davalarından uzak durmak için Palm'ın sahip olduğu patentler, HP'nin çok işine yarayabilir.

HP'nin, yatırımcılarına Palm satın almasıyla ilgili olarak yaptığı sunuma aşağıda göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.