Windows 7 Kasayı Doldurdu Vista Kayıplarda

Microsoft, 31 Mart ile biten mali çeyrekteki kazancını açıkladı. Beklentilerin üstünde 14.5 milyar dolar açıklanan Microsoft'un gelirine bakılırsa Windows 7, Vista'yı karanlık sulara gömdü.

Rekor bir gelirle 3. çeyreği kapatan Microsoft'un net karı, 4 milyar dolar olarak açıklanırken geçen yıla göre net karını %35 arttırdı. Bing ve Xbox Live kazançları, Microsoft'u memnun etse de geçen yıla göre düşüş yaşamış. Microsoft'un bu başarısında en büyük pay sahibi ise Windows 7.

Satış rakamlarına göre Windows 7, Microsoft'un en hızlı satış başarısı yakalayan işletim sistemi olmuş. İstatistiklere göre de şu anda piyasadaki bilgisayarların %10'undan fazlası Windows 7 kullanıyor. Tüm işletim sistemi gelirleri ise geçen yıla oranla %28 artmış durumda. Bu da demek oluyor ki Microsoft'u ayağa kaldıran Windows 7 olmuş.

Ancak analistler aradaki bu farkı sadece Windows 7'ye mal etmiyor. Analistlere göre Windows 7'nin başarılı olmasının yanında Vista'nın başarısızlığı ve son 1 yılda artan bilgisayar satışları da Microsoft'un karlılığını katlamış. Araştırmalara göre geçen yıl kişisel bilgisayar satışları %30, iş amaçlı bilgisayar satışları ise %14 artmış. Bu da Microsft'un işletim sistemi gelirlerine yansımış.

Sonuç olarak hem sektörel büyüme hem de Microsoft'un Windows 7 başarısı Vista'yı arka planda bırakmış durumda. Yeni işletim sistemi Windows 8'in ise 2012 yılında piyasaya gireceği konuşuluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.