Foursquare İşletmelere Açıldı - Mekanınızı Sahiplenin

Foursquare İşletmelere Açıldı - Mekanınızı Sahiplenin

Mekanların Foursquare'a özel kampanyalar yapmasına imkan tanıyan Snacksquare'in çıkışının ardından, Foursquare'de mekanlar için resmi teklifini yaptı. Artık mekan sahipleri Foursquare üzerinde mekanlarını sahiplenebilecek ve kampanya düzenleyebilecek.

Snacksquare'de geçersiz check-in'lerin önüne geçmek için eklenen SMS kurgusu henüz Foursquare'da bulunmuyor. Ancak kampanyaların nasıl oluşturulacağı konusunda bazı teklifler sunulmuş. Şimdilik herhangi bir ücret talep etmeyen servis, mekan sayfalarında mekan sahipleri için bir başvuru linki bulunduruyor. Genellikle adres girilen mekanlarda rastladığım bu teklif  Türkiye için de aktif durumda.

Foursquare'in müşterilere sunulabilecek kampanya teklifleri arasında mekanı Foursquare ile en çok ziyaret eden, mekana her yeni Foursquare Check-in'i yapan müşterilere içecekler sunmak gibi örnekler var. Mekanınızda bunu duyurmanız için de etiketler hazırlayan servis, mekan sahiplerine Foursquare ziyaretçilerinin analizini de çeşitli istatistiklerle sunuyor.

Foursquare'in sunduğu en etkili pazarlama yönteminin ise mobil tarafta olduğunu söyleyebiliriz. Foursquare'a giriş yapmışken teklif sunan bir mekanın yakınındaysanız, Foursquare bunu size anlık olarak bildiriyor olacak. Yani mekanların yoğun olduğu bölgelerde bir dakikalığına Foursquare'a göz atmak, fırsatlardan yararlanmak için akıllıca bir davranış olacaktır. Böylece küçük mekanlardan otobüs acentelerine kadar bir çok iş yeri sahibi de mobil pazarlamadan faydalanabilecek.

Servisin ücretli olmadan kesinlikle denenmesi gerektiğini düşünüyorum. Diğer taraftan Sülün Osman yaşasaydı heralde Boğaziçi ve Galata Köprüsü çoktan sahiplenilmişti. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.