Sky Map, Google'ın geliştirdiği ve oldukça dikkat çekici bir Android uygulaması. Gökyüzündeki yıldız haritasını gösteren uygulama, son güncelleme ile daha etkili bir deneyim sunuyor.

GPS, akselometre ve pusula ile konum ve hareket bilgisi ölçen Sky Map, hem bulunduğunuz noktaya göre hem de manuel olarak yıldızları, gezegenleri ve takım yıldızlarını tanıtıyor. Uygulamayı açıp telefonunuzu gökyüzüne kaldırdığınızda o noktada hangi yıldızın veya gezegenin olduğunu dijital olarak görebiliyorsunuz. Manuel moda geçtiğinizde ise serbest bir şekilde yıldız sisteminde keşfe çıkabilirsiniz. Uygulama aynı zamanda aradığınız bir yıldız veya gezegene de yönlendirme yapabiliyor.

Son güncelleme ile 1.5 sürümü indirilebilen uygulamaya, bu yıl 20. yaşını kutlayan Hubble uzay teleskobundan görüntüler de eklenmiş. Ayrıca uluslararası kullanım ve daha iyi bir manyetik tanıma da yeni sürüm ile devreye alınmış.

Daha önce HTC Hero ile deneyimlediğim uygulama gerçekten şaşırtıcı ve ilgi çekiciydi, son güncelleme ile astronomi meraklıları için harika bir deneyim olacağını söyleyebilirim. Gökyüzüne bakıp yıldızları saymayı sevenler de kesinlikle beğenecektir. ;)

İşte Sky Map'i  anlatan bir video:

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.