HP, Üst Düzey Yöneticilerini Değiştirdi

EDS firmasını satın alarak kurduğu Kurumsal Hizmetler grubu ve HP Çevik altyapı mimarisi ile işletmelerin veri merkezlerini geliştirmeye başlayan HP, Kurumsal İşletmeler dahil olmak üzere üst düzey yönetici kadrolarında önemli değişiklikler yaptı.

Daha önce Yazılım ve Çözümler birimini yöneten Thomas E. Hogan (solda) HP Kurumsal İşletmeler Satış, Pazarlama ve Strateji Bölümünün Başkan Yardımcılığı'na getirildi. Hogan, dört yıllık yönetimi sırasında HP’nin yazılım gelirini üçe katlamış ve portföyünü genişletmişti.

HP Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’nın (EMEA Bölgesi) Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Francesco Serafini de artık Yeni Pazarlar Başkan Yardımcısı olarak şirketin Yönetim Kurulu’na raporlama yapacak. Serafani'nin yerine gelen Yeni HP EMEA Genel Müdürü ve Başkan Yardımcısı Jan Zadak ise son olarak HP Kurumsal İşletmeler EMEA Bölgesi Satış Bölümünün Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak çalışmaktaydı. Zadak bu görevde şirketin bütün portföyünün satışlarının artırılması ve birinci sınıf hizmet verilmesinden sorumluydu.

HP Amerika kıtası ile Asya, Pasifik ve Japonya (APJ) Bölgesi içinde genel müdürlük düzeyinde de idari atamalara gitti. HP Kurumsal İşletmeler Başkan Yardımcısı Ann Livermore bu yeniden yapılanmayı Kurumsal İşletmeler'in gelişmesinde önemli olan yeni bir sayfa olarak görüyor ve kurumların bulut bilişim ile daha yakından tanışması gerektiğinin sinyallerini veriyor.

HP'nin son dönemde Kyoto Protokolü sonrasında oluşacak yeni iklim rejimine Yeşil BT veri merkezleri ile hazırlanması ve veri depolama masraflarını hafifletmeye yönelmesi, bu yeniden yapılanmayla piyasayı daha sağlam bir şekilde etkileyecektir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.