HTC'de Durmak Yok, Yeni Model Droid Incredible

HTC'de Durmak Yok, Yeni Model Droid Incredible

MWC 2010'da 3 yeni telefon tanıtan HTC, Android ile başladığı yükselişini sürdürmekte kararlı görünüyor. Dünyanın ilk Android'li 4G telefonunu da Sprint ile yaz başında çıkaracağını açıklayan HTC, şimdi ise Verizon Wireless için Droid Incredible'a imza attı.

Verizon ile daha önce Droid Eris'i satışa sunan HTC, Droid Incredible ile üst sınıf akıllı telefon piyasasına yeni bir model daha kazandırmış oldu. Droid Incredible, Evo 4G ve Nexus One gibi 1GHZ Snapdragon işlemci ve 512MB RAM'e sahip. 3.7-inch kapasitif dokunmatik AMOLED ekranlı cihazın dahili hafızası 8GB ve microSD birimi 32GB'a kadar destek veriyor. EVO 4G gibi Android 2.1 ve HTC Sense arayüzüne sahip Droid Incredible, Motorola Droid gibi fiziksel klavyeye sahip değil.

HTC'nin Sense arayüzünde küçük değişiklikler yaptığı görülen cihazın giriş modunda 7 ekran (Hero'da 5) bulunuyor. "Leap" özelliği ile bu sayfalar tek ekranda toplu olarak görülebiliyor. Droid Incredible farklı kullanımlar için Verizon Sense, Social, HTC, Play, Clean Slate gibi profillere sahip. FM radyo uygulaması bulunduran cihaz flash destekli Webkit 3.1 tarayıcısını kullanıyor. Otofokuslu 8 megapiksel flashlı kamera da Droid Incredible'in artılarından.

Cihaz Amerika'da Verizon tarafından 2 yıllık kontratla 199.99 dolara satılacak. Nexus One'ın T-Mobile ile istediği fiyat ise 179 dolar idi. Bundan sonra yeni Droid'lerin piyasaya çıkıp çıkmayacağını takip edeceğiz ancak HTC'nin ülkemizde sadece Hero'yu satışa sunduğunu hatırlatmak gerekiyor. Rakiplerinin dikkatle izlediği HTC'nin artık biraz da pazar payını artırmak için globale açılmasının doğru olacağını düşünüyorum. Ülkemizde Android'li ilk telefonu satışa çıkaran General Mobile'dan yeni Android'li telefonların çıkmaması da şaşırtıcı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.