AffectSpots: Kullanılabilirlik Testleri Video İle Buluştu

AffectSpots: Kullanılabilirlik Testleri Video İle Buluştu

E-tohum'un 2009 yılı girişimlerinden olan ve kullanılabilirlik analizlerine odaklı Userspots'un yeni ürünü AffectSpots, kullanıcının odaklandığı noktayı bulmak için geliştirilmiş son derece yararlı bir servis. Bu sefer daha çok reklam videolarını hedef alan servis, göz izleme çalışmasıyla izleyicinin video içinde en fazla odaklandığı bölgeleri belirliyor.

Yaklaşık 1 yıldır şirketlere göz izleme cihazı ile kullanılabilirlik hizmeti sunan Userspots'un referansları arasında Mynet, Bonus ve YemekSepeti bulunuyor. Userspots ve Affectspots analizlerinde iki farklı tekniği birarada kullanıyormuş. Göz izleme tekniğiyle elde edilen veriler kendi geliştirdikleri yazılımla analiz edilerek videoların veya sitelerin sıcaklık haritaları çıkartılıyor.

Userspots ve Affectsposts'un kullandığı ikinci tekniğe ise yüz analizi ismi veriliyor. Yapılan yüz analizi çalışmasıyla kullanıcının anlık mimik değişiklikleri yorumlanmaya çalışılıyor. Şirket kendi geliştirdiği yüz analiz algoritması stabil hale gelinceye kadar TechCrunch50 finalistlerinden biri olan Affective Interfaces'ın API'sini kullanarak analizlerini gerçekleştiriyor.

Affectspots'ın özellikle reklam ve fragman videolarının seçilmesinde kullanılması amaçlanıyor. Hedeflenen kitleye ulaşmak için son derece önemli olan kullanıcı tepkilerini ölçümlemek adına Affectspots pek çok şirketin ihtiyacını karşılayabilir. Userspots'un blogundaki kullanılabilirlik konusunda yazılmış birçok makaleye göz atmanızı tavsiye ederim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.