Nolyo: Facebook'ta Konum Paylaşmanın Kolay Yolu

Nolyo: Facebook'ta Konum Paylaşmanın Kolay Yolu

Lokasyon bazlı uygulamaları hep mobil tarafta ya da mobilden webe doğru bekledik. Nolyo ise bu trendi webden başlatan bir Facebook uygulaması. YonjaMedya'nın bağımsız bir ürünü olan Nolyo, global bir girişim ancak Türkiye ayağı elbette öncelik taşıyor.

Nolyo basitçe konum bilginizi harita üzerinde işaretleme ve bunu Facebook üzerinde paylaşma imkanı sunan bir uygulama. Konum bilginizi uygulamayı kullanan herkesle paylaşarak sosyalleşebildiğiniz gibi gizliliğe önem vererek sadece arkadaşlarınız arasında da paylaşabiliyorsunuz.

Henüz yayına giren uygulama, Türkiye'nin yanında Endonezya, Hindistan, Meksika, Arjantin, Filipinler ve Pakistan'da popülerlik kazanmaya başlamış durumda. Ocak ayında lokasyon destekli iPhone uygulamasını sunan ve aylar öncesinden bu yönde çalışmalar yapan Yonja, Facebook'ta ilgi toplamak yönünde oldukça başarılı bir yol seçmiş görünüyor.

Facebook Connect ile Yonja'ya da bir ivme kazandıran YonjaMedia CEO'su Dilawar Syed, Nolyo'yu 2010 stratejilerinin ilk büyük adımı olarak görüyor. Kolay kullanım ve sadeliği harmanlayan uygulamanın şimdilik mobile geçiş yapmadığını aktaran Syed, bu yenilikleri önümüzdeki haftalarda ekleyeceklerini dile getiriyor ve 50 ülkeye 7 dilde giriş yaptıklarını aktarıyor.

Foursquare'de olduğu gibi Nolyo'da da herhangi bir noktada konum paylaşımı yapılabiliyor. Facebook'un geniş kullanıcı potansiyeli ve mobil mecradaki etkinliği göz önüne alındığında Nolyo'nun kesinlikle güzel bir noktaya parmak bastığını söyleyebiliriz. Benim test amaçlı yaptığım konum etiketlememin hemen reaksiyon alması da bunu destekliyor. Kültürel yapımız batı ülkelerine nazaran kapalı olsa da uygulamaya biraz eğlence katıldığı takdirde oldukça popüler olabiliceğini düşünüyorum.

Tüm bunların yanında Nolyo'yu olumsuz etkileyecek bir şey var, 21 Nisan'da yapılacak Facebook F8 Zirvesi. Çünkü F8'de Facebook'un lokasyon paylaşımını açacağı konuşuluyor. Twitter'ın lokasyon dünyasına adım attığı düşünülürse, Facebook'ta fazla gecikmeyecektir.  Bakalım 21 Nisan  Nolyo için neler getirecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.