iPad'in Pili Bozulursa, Apple Yenisiyle Değiştirecek

iPad'in Pili Bozulursa, Apple Yenisiyle Değiştirecek

Apple'ın iPad için hazırladığı Sıkça Sorulan Sorular (FAQ) bölümünde pil konusunda verilmiş cevap dikkat çekiyor. Apple'ın ürünlerinin kronikleşmiş sorunu pil değiştirememe sorunu iPad içinde devam ediyor. Apple pili bozulan iPad'leri 99 $'lık bir servis ücreti karşılığında yenisiyle değiştireceğini belirtmiş. Mac'lerde ve iPhone'larda çıkartılamadığı için ancak servis tarafından değiştirilebilen enerji ünitesi iPad'lerde hiç değiştirilmeyecek onun yerien iPad yenisiyle değiştirilecek.

Apple'ın bu ilginç taktiği aslında son dönemlerde teknoloji üreten şirketlerin tercih ettiği bir metod. Teknik servislerin hizmet kalitesini belli bir seviyede tutmak ve gerekli olan yayılımı sağlamak için yatırım yapmak yerine ürünü kargoyla geri alıp yenisini göndermek ülkemizde de birkaç şirket tarafından tercih edilen bir uygulama. Özellikle adsl modemlerde birkaç firmanın tamir yapmadıklarını ve ürünün yenisini gönderdiklerini şahsen biliyorum.

iPad'in çıkmasına birkaç hafta kala özellikle uygulama geliştiriciler tarafında hareketlenmenin hat safhada olduğu yönünde haberler geliyor. iPhone için geliştirilmiş uygulamaların iPad'lerde çalışacağı söylense de iPad için özel geliştirilen projelerin olduğu Flurry'nin yaptığı araştırmada da ortaya çıkmış. Araştırmaya göre iPhone OS için geliştirilen projelerin sayısında iPad'in duyurulduğu Ocak ayının başından itibaren %185'lik bir artış hesaplanmış.

Nisan ayında çıkacak olan iPad'i teknolji meraklıları büyük hevesle bekliyor. Ürünün piyasaya çıktığı dönemde App Store'da iPad'e özel geliştirilmiş uygulamalar yeni aldıkları cihazı denemek isteyen kullanıcıları ilgisini çekecektir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.