iPad Ön Siparişleri Alıyor, iPhone 4.0'un Sürprizi Var

12 Mart'ta ön siparişlerinin alınmaya başlanacağı açıklanan iPad için geri sayım başladı. Ön sipariş tercihini kullanan iPad meraklıları 3 Nisan'dan itibaren iPad'lerine kavuşacak.

E-posta üzerinden yapılan bilgilendirmede daha önce açıklandığı üzere ilk olarak Wi-Fi destekli modellerin piyasaya sunulacağı, Nisan sonunda da 3G destekli modellerin gönderileceği paylaşılmış. Sipariş listesinde çeşitli aksesuarları ile satışa sunulan iPad için ön siparişin dışında "Apple Store'da bana bir tane iPad ayır." seçeneği de mevcut ancak elbette ülkemiz için bu mümkün değil.

Apple son gözdesini paketleyedursun diğer yandan yeni iPhone 4.0 için de dedikodular yükseliyor. Son havadisler iPhone yazılımının bu güncellemesinde çoklu uygulama çalıştırma desteği olacağını yönünde.

iPhone kendine has uygulamalar dışında AppStore'dan indirilen diğer uygulamaları arkaplanda çalıştırmıyor. Bu engelin jailbreak ile aşılabiliyor olması da aslında iPhone'un bunu sağlayabileceğinin bir göstergesi. Durum böyleken engellemenin bir stratejik karar olduğunu düşünmek yanlış olmaz. Ancak artık iPhone kullanıcılarının buna daha fazla tahammül edeceğini sanmıyoruz.

Diğer yandan çoklu uygulama çalıştırmanın iPhone'larda pil ömrü, hafıza ve güvenlik açısından nasıl etkiler yaratacağı merak ediliyor. Tüm söylentilere rağlmen Apple'ın yine kendi bildiğini yapacağına şüphe yok :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.