Tahministan.com: Tahminlerine Güvenenler Yarışıyor

Tahministan.com: Tahminlerine Güvenenler Yarışıyor

Tahministan.com, kullanıcılarının güncel konularda tahminlerde bulunduğu bir servis. Tahminler etrafında dönen bir tür borsa oyunu olan Tahministan.com, eğlenceli olmasının yanında kamuoyu araştırma aracı olarak da aslında bünyesinde önemli seviyede veri barındırıyor.

Global girişimler arasında benim de oldukça beğendiğim ve Ocak 2009'da $1.2 milyon yatırım alan HubDub'ın modelinde çalışan Tahministan.com spor, siyaset, magazin, ekonomi gibi konuları barındıran geniş içerik havuzunda kullanıcılarına eğlenceli bir platform sunuyor.

Genel olarak servisi anlatmam gerekirse; istediğiniz bir konuda açılmış olan başlığa tahminde bulunuyorsunuz. Mesela "YouTube Yasağı Ne Zaman Kalkacak?" sorusunu ele alalım. "2009 içinde", "Ocak - Nisan 2010", "Mayıs - Ağustos 2010", "Eylül - Aralık 2010", "Daha da geç bir vakitte" cevaplarından bir tanesine işlem yapabiliyorsunuz. Her seçeneğin ise yapılan işlem adedine bağlı olarak bir fiyatı bulunuyor. "Ocak - Nisan 2010" seçeneği en ucuz seçenekken, "Daha da geç bir vakitte" seçeneği daha pahalı durumda.

Bu fiyatlandırma kullanıcıların verdikleri oylarla orantılı olarak belirleniyor. Daha çok oy olan, yani önde giden seçeneğe işlem yapmak daha pahalı oluyor. Tahmininizin tutması durumunda da buna göre bir kazanç elde ediyorsunuz. Elbette söz konusu kazanç tamamen sanal. ;)

Tahminlerinizin tutması ve kazancınızın artması ile de nakdinizi artırıyor ve site içerisindeki performans tablolarında yükseltiyorsunuz.

Modeli gereği içeriğinin zengin olması ile doğru orantılı olarak popülaritesi artacak olan Tahministan.com'da piyasaları yani soruları da kullanıcılar yaratıyor. İsteyen her kullanıcının kendi piyasasını ve piyasadaki senetleri, yani soruların seçeneklerini, yaratabildiği Tahministan.com'da, piyasa ekleyen kullanıcıya ödül olarak da yine nakit kazandırılıyor.

Yazımın başında da belirttiğim gibi HubDub modelinin aynısını uygulayan Tahministan.com'u zaten tuttuğum bir fikri başarılı şekilde hayata geçirdiği için beğendiğimi söyleyebilirim. Türkiye'de bu yönde bir servisin popüler olabileceğini sürekli dile getiren biri olarak, Tahministan.com'un zengin içerik ve geniş kullanıcı ağına ulaşması durumunda yükselişini hızlandıracağını düşünüyorum. Bunun için de içeriğinin sürekli güncel tutulması ve viral etkisinin artırılması için özellikle sosyal medya araçları ile entegrasyonun en üst seviyede sağlanması gerekiyor.

Eğer tahminlerinize güveniyor ve bilginizle biraz eğlenmek istiyorsanız, Tahministan.com'u incelemenizi öneririm.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.