Acer Android'li Akıllı Telefonu Liquid A1'i Satışa Sundu

Acer Android'li Akıllı Telefonu Liquid A1'i Satışa Sundu

Androd'li netbooku ile Google yazılımlarına ilgisini gösteren Acer ilk akıllı telefonunu da Android tabanlı olarak satışa çıkardı. Liquid A1 adıyla sunulan cihaz Kasım sonunda beklenmesine rağmen ancak önceki gün İngiltere'de satışa sunuldu.

İşlemci olarak Qualcomm 8250 1GHz kullanacak olan Liquid A1; Microsoft Exchange, Google Maps 3.1.2, Bluetooth 2.1 ve HTML5 gibi yenilikleri olan Android Eclair (2.0) versiyonu yerine Donut (1.6) versiyonunu kullanacak. İngiltere'de iki farklı  satış kanalından piyasaya çıkan Liquid A1, vergiler dahil £330.99 ($550)'lık bir fiyat etiketine sahip.

Önümüzdeki dönemde Android destekli yeni modellerini piyasaya sürmeyi planlayan ve son olarak bilgisayar üreticileri arasında 2.sıraya yükselen Acer, mobil cihaz pazarında önümüzdeki yıl 1 milyon adet satış yapmayı kafasına koymuş. Dünya genelinde 40 telekom operatörüyle anlaşan Acer'ın Reuters'e verdiği röportajda görülen diğer hedefi ise 3-5 yıl içinde akıllı telefon piyasasının %6-7'sini ele geçirmek.

Analistlere göre 2014 yılı için <500 milyon adet olacak olan akıllı telefon pazarı göz önüne alındığında Acer'ın kendine koyduğu hedef 30 milyon cihaz olarak görülüyor. Samsung'un atılımlarının yanında Acer'ın da akıllı telefon pazarına girişmesi önümüzdeki yılın çok daha sıcak geçeceğini gösteriyor. Google Phone ve 2010 ortalarında çıkacağı söylentileri dolaşan yeni iPhone da bu rekabetin en keyifli tarafları olacak gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.