Dopdolu.com.tr'nin E-Ticaret Kurgusu Derde Derman Olacak Mı?

Dopdolu.com.tr'nin E-Ticaret Kurgusu Derde Derman Olacak Mı?

Daha önce sırasıyla Gold Bilgisayar (b2c), Metro Elektronik (b2b), Hızlıal (b2c), Sanalpazar (c2c) hayata geçiren Gold Grup, bu girişimlerine 2009 Nisan ayında Dopdolu (b2c) ile bir yenisini ekledi. Burada aklımıza gelen soru şuydu: Neden aynı gruba ait aynı modelde birden fazla internet sitesi kurulmuştu? Konu ile ilgili sorularımızı Dopdolu İş Geliştirme ve Operasyon Müdürü Umut Ünlü'ye yönelttik.

Kendisinin cevabı şu şekilde oldu: Gold.com.tr, Gold zincir mağazalarının internet yüzüdür. Yani Gold Zincir Mağazaları'nda satılan IT ağırlıklı bütün ürünler aynı zamanda Gold.com.tr'de de satılır. Satılan ürünler Gold Merkez'den sevk edilir. Hızlıal ise, bebek arabasından, olta iğnesine, cep telefonundan LCD TV'ye kadar bütün tüketici ürünlerinin satıldığı bir online alışveriş sitesidir.

dopdolu

Peki Dopdolu'nun farkı ne? E-ticarette en büyük sorunlardan bir tanesi sipariş edilen ürünlerin geç gelmesi. Dopdolu'nun dikkatimizi çeken ve fark yarattığı nokta burada ortaya çıkıyor. Gold Grup ülke çapında 150'den fazla üyesi bulunan bir franchise ağına sahip. Bu şubeler kullanılarak ürünler merkezden değil hangi ildeyseniz o mağazadan aynı gün içinde ve bedava kargo ile gönderiliyor. Sebebi ise dopdolu.com.tr'nin Gold şubelerinde satılan fırsat ürünlerinden oluşması. Böylelikle online ile offline ticaret başarılı bir şekilde entegre edilmiş oluyor. Yani, dopdolu.com.tr bu kurgu ile lokal bir fırsat mağazasının e-ticaret sitesiymiş gibi hareket ediyor.

Türkiye'de e-ticaretteki bir diğer sorun ise Türk kullanıcıların genel olarak ürünleri karşılaştırmak, özelliklerine, fiyatına bakmak için interneti kullanmaları ama online alışveriş yapmak istememeleridir. Anladığım kadarıyla, Gold Grup bu tehdidi, sahip olduğu franchise yapısı sayesinde fırsata çevirmeyi amaçlamış. Eğer klasik bir tüketici gibi ürünü dokunarak almak isterseniz kendi ilinizdeki Gold bayisine gidiyor ve ürüne Dopdolu.com.tr'deki fiyattan sahip olabiliyorsunuz.

Şu aşamada konuyla ilgili olarak merak ettiğimiz bir soruyu da sorup, hep birlikte cevabını bulmak istiyoruz. Zaman ayırır aşağıdaki anketimize katılırsanız seviniriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.