Opera Mobile 10 Beta, Windows Mobile Telefonlara Geldi!

Birkaç hafta Symbian S60 telefonlar için beta sürümü çıkan Opera mobil internet tarayıcısı deneyenlerden büyük beğeni toplamıştı. Yazarlarımızdan Fırat'ın da kullanmaya başladığını bildiğim Opera Mobile 10 Beta, şimdi de Windows mobil işletim sistemini kullanan akıllı telefonlara geldi.

Sekme yapılı gezinme, şifre yöneticisi, server taraflı sıkıştırma özellikleri ve Opera Turbo olarak bilinen hızı surf yapmaya yarayan özellikleri içinde bulunduran mobil tarayıcı rakiplerine göre çok daha gelişmiş bir izlenim veriyor.  

Benimde biraz önce N97'ye kurduğum tarayıcı, Nokia'nın standart gelen internet tarayıcısına oranla çok daha başarılı olduğunu söyleyebilirim. Nokia, Samsung ve Sony & Ericsson'un Symbian'ın S60 yüklü telefonlarında çalışıyor. Windows Mobile yüklü tüm telefonlarda çalışıyor.

Gartner'ın 2009 yılının üçüncü çeyreğini konu alan mobil işletim sistemi pazarına dair çıkarttığı son rapora göre pazar payı %7.9'a kadar gerileyen Windows Mobil işletim sistemi için Mobile 7 bir çıkış olabilir. Microsoft'un tüm gücüne ve Windows 7'nin marifetlerine rağmen mobil pazarda Apple, RIM ve Android'in yükselişine yetişebileceklerini zannetmiyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.