NotebookPlatformu.com ve Kurduğu Gelir Modeli

NotebookPlatformu.com ve Kurduğu Gelir Modeli

notebook platformu logoTüm dizüstü bilgisayar kullanıcılarını tek çatı altında toplamak amacıyla ortaya çıkan 58.000 üyeli Notebook Platformu 2007 yılında kuruldu ama tam anlamı ile faaliyete geçeli yaklaşık 1 sene oldu. Kulüp Vaio projesini hayata geçiren Hayal Akademisi şirketinin yeni girişimi Notebook Platformu yine benzer ama bu sefer daha geniş bir konsept üzerine oturmuş.

Türkiye'de dizüstü bilgisayar alacak kişilere en uygun bilgileri ulaştırmayı hedefleyen hali hazırda Notebook.gen.tr ve Sadece Notebook gibi siteler mevcut. Benim asıl dikkatimi çeken ise Notebook Platformu'nun gelir modeli. Notebook Platformu klasik reklam-tanıtım modelinin yanında alt alan adları üzerinden markalara proje hazırlayarak iş ortaklığı geliştiriyor. Bunun klasik bir örneği 3g.notebookplatformu.com adresi. İçeriği de marka tarafından sağlanan bu alt alan adları markanın kurumsal kimliğine uygun olarak hazırlanıyor. Notebook Platfomu daha şimdiden iş ortakları arasına Turkcell ve Intel gibi iki güçlü şirketi de katmayı başarmış.

notebook platformu

Google'da 3g ve notebook yazınca Notebook Platformu 1. sırada geliyor. Söz konusu durum dizüstü bilgisayarlarından 3g ile internete bağlanmak isteyen kullanıcıların markanın kurumsal kimliğine uygun doğru içeriğe ulaşmaları sağlıyor ve elbette markaların bu model için neden ücret ödediklerini de açıklıyor.

Hayal Akademisi şirketinin bu girişimini oldukça başarılı bulduğumu söyleyebilirim. Ülkemizde masaüstü bilgisayarlardan dizüstü bilgisayarlara geçiş ve tüketicilerin bu konudaki ihtiyaçları devam ettiği sürece sitenin giderek büyüyeceğini tahmin ediyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.