nokia-2015

Dünya mobil devi Nokia 2015 vizyonunu anlatan bir video internet sitelerinde boy gösterdi. Mobil cihaz devi Nokia, Booklet 3G'den sonra iletişim anlamında çok daha çeşitli araçlar çıkartacağını ve şirketin geleceğini her türlü iletişim araçlarını üretmek şeklinde konumlandırdığını, bu videoyla birlikte kesin olarak anlayabiliyoruz. Donanımsal olarak çok çeşitli ve farklı işler yapan cihazların dışında merkezi bir bilgi bankası olarakta Ovi'nin konumlandırdığını anlıyoruz.

Mobil ürünlerde Symbian işletim sistemi inadından N900 ile  vazgeçen Nokia, yazılımsal ihtiyaçlarını üretmek istediği  ürünlerin gereksinimleri dahilinde daha da çeşitlendirmek zorunda kalacaktır. Videodan anladığımız kadarıyla Ovi, kullanıcıların tüm iletişimini ve bilgi akışını karşılayacak bir merkez olarak tekrar şekillendirilecek. Bu şekilde Nokia'nın üreteceği her ürün Ovi'yi bir şekilde kullanarak, kullanıcıların yaşamlarında aktif bir yere sahip olacak.

/uploads/videos/nokia-2015.flv

Nokia'nın vizyon olarak görmek istediği gelecek bilim-kurgu filmlerini pekte aratmıyor. Çift ekranlı dokunmatik cihazlar, lazerli klavyeler, mikro projektörler ve augmented reality (kabul edilmiş Türkçe karşılığı yok) öğeleriyle çok zengin bir ortam, Nokia'nın hayallerinde canlandırdığı geleceği oluşturuyor. Web 2.0 döneminin ardından, şimdilik Web 3.0 olarak anlandırabileceğimiz semantik web veya data web, colud computing gibi öğelerin gelecekte hayatımızda aktif yer alabilmesi için Nokia'nın vizyon videosundaki cihazlara ihtiyacımız olacağını düşünüyorum. Nokia bu ürünler için planlarını yaptıysa ne güzel ki bizi hayallerimizde canlandırdığımız bir gelecek bekliyor demektir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.