Yeni Sony Vaio'lar ve Windows 7 Lansmanı

Geçtiğimiz günlerde yapılan basın toplantısı ile Sony Vaio'nun Windows 7'li yeni modelleri basına tanıtıldı. Toplantıda, Sony Vaio'nun Türkiye'de çok parlak bir yıl geçirdiğini ve %122 büyüyerek ülkemizin tüm Avrupa'da en çok büyüme artışı yaşanan ülkesi olduğu belirtildi.

Ben bu toplantıda David'in sunumuna hayran kaldım. Dünya'nın en hafif (780 gr) dizüstü bilgisayarı olan Vaio X'i önce 1 metreden yere çarptı, sonra da üstüne iki ayağı ile çıktı. "Bu Vaio'ya her daim kırılacakmış gibi davranıyorlar, gördüğünüz gibi buna gerek yok, oldukça sağlam" dedi ve dediklerinde haklıydı. Çünkü sonrasında sunumuna o dizüstü ile devam etti.

Benim dikkatimi en çok çeken konulardan biri ise Microsoft adına konuşma yapan Alper Mestçi'nin Windows 7 lansmanı ile ilgili verdiği çarpıcı bilgilerdi.

Bu bilgilere göre, daha önce Fırat'ın yazdığı ve Arda Kutsal'ın yarışma evini ziyaret ettiği Deney 7 sitesi farklı IP'lerden tam 550.000 ziyaretçiye ulaşmış. 2 milyon sayfa görüntülemenin yapıldığı site iki hafta içerisinde Türkiye'nin en fazla ziyaret edilen ilk 250 sitesi arasına girmeyi başarmış. Deney 7'yi hazırlayan 41-29 ajansının kurucusu Alemşah Öztürk de Alexa verilerine göre en çok ziyaret edilen 308. site olarak lansmanı tamamladıklarını açıklamış ama ayrıntılı bilgi vermemişti.

deney 7

Burada asıl şaşırtıcı olan 41-29, Windows 7'nin sadece internet iletişimden değil  TV, radyo reklamları dahil tüm çizgi üstü iletişiminden sorumluydu. İlk defa interaktif ajans olarak yola çıkan bir şirket geleneksel reklam ajanslarının yaptığı her işi üzerine almıştı. Umarız bu tür gelişmeleri yakın zamanda daha çok göreceğiz.

Konumuza dönersek Alper Mestçi, binlerce kutu ürün ve 10.000'lerce Windows 7 satılarak stokların bittiğini açıklayarak bu başarılı lansmanın satışlara da olumlu yansıdığını ve sonuçlardan oldukça memnun olduklarını kaydetti.

Ayrıca, Windows 7'yi geliştiren kişinin şu anda resmi kartvizitinde "Windows 8 Program Manager" yazdığını söyleyen Alper Mestçi şimdiden bu yazılımı daha da geliştirmek için çalışmalara başlandığını belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.