Sony Ericsson, Android'li Xperia X10'u Tanıttı!

xperia

Sony Ericsson, Android işletim sistemini kullanan ilk telefonunu duyurdu. Daha önce görüntüleri internete sızan telefonun ilk görüntülerine temmuz ayında yer vermiştik. XPeria X10'un en büyük özelliği HTC Hero'nun Sense arayüzüne benzer ama çok daha farklı ve renkli menülere sahip Rachael isimli arayüzüne sahip olması. Parlak mavi renklerin hakim olduğu bir tasarıma sahip olan akıllı telefon 4 inç kapasitif dokunmatik ekranıyla rakiplerine ekran büyüklüğüyle üstünlük sağlıyor. Sony Ericsson Xperia X10'un 2010'un ilk yarısında satışa sunulması bekleniyor.

xperia2-kucukTeknik detaylarda da rakiplerine fark atan cihaz, 1 GHz hızında Qualcomm'un Snapdragon işlemcisini kullanıyor. Akıllı telefonların hemen hepsinde kullanılan basit bir kameradan farklı olarak X10'da 8.1 megapixelli LED flaşlı kamera kullanılmış. Xperia X10'nun en büyük handikapı boyutlarının büyük olması ki bunu da 4 inçlik geniş ekranının kullanım güzelliğiyle cazip hale getirdiklerini düşünüyorum.

Yazının başında da bahsettiğim gibi XPeria X10'nun en büyük üstünlüğü özelleştirilmiş Android arayüzü Rachael. Yazının sonuna eklediğim videolarda görebileceğiniz gibi Android arayüzünden neredeyse eser kalmamış. Tamamiyle değiştirilen arayüzde özellikle ana uygulamaların içine entegre edilen Facebook, Twitter, Flickr gibi internet siteleriyle cihazın tam anlamıyla bir internet telefonu olarak hazırlandığı görülüyor.

Siyah ve beyaz olmak üzere iki renk olarak satılacak olan telefonun çıkışının 2010'un ilk yarısı olması bekleniyor. Fiyatı hakkında herhangi bir bilgi verilmese de telefonun özelliklerine bakıldığında diğer akıllı telefonların biraz daha üzerinde fiyatlandırılması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.