Online Film İzleme İmkanı Şimdi de PlayStation 3'te!

Microsoft, Netflix ile XBox 360'ta tv programları ve sinema filmleri izlenebilmesi için anlaşma yapmıştı. Ny Times'in haberine göre Microosft'un konsoldaki rakibi Sony de PlayStation 3 için benzer bir anlaşmayı Netflix ile yapmış.

Sony böylece temmuz ayında Bravia TV'ler için yaptığı anlaşmanın ardından Netflix'i de konsoluna taşımış oldu. Daha önce XBox 360'ın dışında Blue-Ray ve HDTV oynatıcılar için de hizmet veren Netflix anlık gösterimler için kendine yeni bir ortak daha edindi.

Sony, kullanıcıları Netflix'in aylık üyelik bedeli 8.99$'ın dışında izledikleri film ve tv programları başına 3$-4$ gibi bir bedel ödeyecekler. PlayStation 3 ile Netflix yayınlarına ulaşmak için sadece bu ücreti ödemek yetmiyor. Netflix'ten birşeyler izlemek isteyen PS 3 kullanıcıları ücretsiz talep edilecek bir diski kullanmaları gerekiyor. Bunun şimdilik geçici bir çözüm olarak sunulduğu açıklansa da sistemin PS3 kullanıcıları arasında hızla yayılmasının önündeki en büyük engel olacağını düşünüyoruz. Tabi gelecek yıl için düşünülen bir yazılım güncellemesine daha erken de ihtiyaç duyulabilir.

Nintendo Wii'nin ise Sevenload ile benzer bir işbirliği içinde olduğunu biliyoruz. Sevenload IPTV video player ile müzik ve çeşitli videoları Wii konsolu üzerinden izlemeyi mümkün kılan bu sistem de farklı bir seçenek sunuyor.  Sevenload'un 1200'ün üzerinde Web-Tv içeriği Wii üzerinden izlenebiliyor. Nintendo bu konuda reklam çalışmalarına da başlamış.

Şu anda 11.1 milyon takipçileri olduğunu açıklayan Netflix başkanı Reed Hastings, online video görüntüleme çağının internet televizyonu modunda hızla geliştiğini ve oyun konsolları ile blue-ray oynatıcı gibi akıllı cihazlarında bunun içinde yer alacağını dile getiriyor. Bugün Türkiye'de en çok ziyaret edilen siteleri arasında dizi sitelerinin olduğunu göz önünde bulundurursak, Superonline'ın online film izlenmesine olanak sağlayan sistemi SuperPlay'ın yabancı şirketlerin Türkiye'ye ilgisizlikliğinden doğan boşlukta hızla yayılmasını çok olası görüyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.