EuroPages, Bravoo'nun Alternatifi Olabilir mi!

EuroPages, Bravoo'nun Alternatifi Olabilir mi!

Kobilerin iş olanaklarını arttırmaları için online bir platform oluşturan Bravoo'nun kapanacağının haberini sizlerle paylaşmıştık. Doğan Yayın Holding yatırımı olarak faaliyet gösteren Bravoo, işi fiziksel kataloglara dökecek kadar önemsemiş,  B2C(şirketten müşteriye) modelli bir portaldı. Yani sektörel bir veritabanı olarak hizmet veren ve daha çok müşterilere dönük onlarca modelden çok da farklı değildi. Ayrıca bu işe daha önce giren servislerin belirgin bir potansiyeli vardı.

Bu büyük haberin ardından şirketler arası arama motorlarından biri olan EuroPages'den bir takım bilgiler aldım. Aynı zamanda Bravoo'nun da iş ortağı olan EuroPages, Avrupa düzeyinde çok uluslu bir servis olarak hizmet veriyor ve 35 farklı ülkeden gelen 1.5 milyon şirketi kapsıyor. Portalı pek duymamış olsam da 1998'de Türkçe yayın vermeye de başlamış ve şu anda 16 dilde yayınını sürdürüyor.  Müşteriler de ilanlarını 16 dilde yayınlayabiliyor. Yani içerik ve etki alanı olarak oldukça güçlü bir model çiziyor EuroPages.

europages b2b turkiye

EuroPages İletişim Müdürü Claudine Leprince'nin aktardığına göre Türkiye Europages 'in 2. büyük kullanıcı grubunu oluşturuyor. Genel olarak kobiler çok aktif durumdalar ve hedefleri çoğunlukla Avrupa piyasaları (Fransa , Almanya, Italya…) ve üye olan şirketler genel itibariyle, internet siteleri olmayan veya internetin sunmuş olduğu bütün araçları kullanmak isteyen sofistike sitelere sahip olan şirketler olarak ayrılıyor.

Kısaca ihracata yönelik şirketlerarası global bir şirket ağı olarak tanımlayabileceğimiz EuroPages, Bravoo'nun kapanması konusunda bir açıklama yapmasa da, ilanlar da bir B2B-B2C kısıtlaması getirmiyor.  Bravoo'da aradığını bulamayacak şirketler için 16 dilde şirketinizin tanitimini, faaliyetlerini, ürünlerini ve iletişim detaylarinızı girebildiğiniz EuroPages, Avrupa'ya açılmayı düşünen şirketler için iyi bir fırsat olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.