Türk Sinema Bloglarını İnceledik!

turk-sinema-bloglari

Blograzzi'de sadece teknik konulardan bahsetmeyeceğiz, zaman zaman burada Türk bloglarından seçmeler veya tanıtımlarda yapacağız. Uzun süredir blogları takip eden biri olarak bir iki tane sinema blogunu takip ediyordum. Bu bloglar bildiğiniz Pilli sitelerinden sinepil.org ve sadibey'di.  Geçen gün webde kaybolmuşken bakiniz.com'a girdim ve çok değerli bir sinema içeriğinin olduğunu gördüm. Bunun arkasından bağlantılı  siteleri dolaşa dolaşa sinemanın farklı türlerinin anlatıldığı ve sürekli güncel sinema bloglarını keyfettim.

Türk blog dünyasındaki yazı sıklığının azalması hepimizin dikkatini çekmişti ama benim gördüğüm sinema bloglarında böyle bir durum söz konusu değil. Neyse lafı çok uzatmadan bloglarımıza geçelim.

Sadibey: sadibey blogu yaklaşık olarak ben blogları bildiğimden beri var. Çok sayıda yazarın izlenimlerini paylaştığı, Türk sinemasıyla ilgili rakamlara ve sektöre yönelik yazıların yayınlandığı, son dönemde kültürel etkinliklere ve basın bültenlerine de çokça yer verilen kaliteli bir sinema blogudur. Tasarım olarak default wordpress temasını kullanan blogun günün önemine göre tek değişen alanı en üstteki header kısmı.

santo-invasion-marcianos

Bakınız: Başlarkende dediğim gibi dikkatimi tekrar sinema bloglarına yönlendirmeme sebep olan Bakiniz.com'da sadibey gibi bir topluluk blogu. 26 yazarla yayınına devam eden blogda kaç yazarın aktif olarak sürekli yazdığını bilmiyorum ama hergün 2-3 yazı çıkıyor. Sinemanın yanında diziler hakkında da yazıların yer aldığı blogda zaman zaman özel röportajlarda yer almakta.

TersNinja, "Sinemasız kalmayın çünkü sinema hayatı “eşsiz” kılar" mottosuyla bizi karşılayan blogda yeni ve eski filmlere yönelik zaman zaman acımasız eleştirilere yer veriliyor :) Ninjaların sinema anlayışını anlamak için manifestolarını okumayı ihmal etmeyin.

iyi 'kötü film', Tolga Demirtaş tarafından hazırlanmış olan blog genel akımdan farklı filmleri masaya yatırıyor. Zombi, uzaylı, vampirler ve kovboyların sıkça cirit attığı blogda bilinmeyen ama kendi kategorisinde kült eser olmuş filmlere yer veriliyor. Kısacası iyi olan "kötü filmler" konu ediliyor.

venom-dar

Öteki Sinema: iyikötüfilm ile içeriği benzerlik gösteren öteki sinema; Erotic Nights Of The Living Dead, Beat Street, Viridiana gibi adını kolay kolay duyamayacağınız televizyonların gece yarısından sonra yer verdiği geri planda kalmış filmleri inceliyor.

Kahramanlar Sinemada, blogu süper kahraman filmlerini ve çizgi filmleri konu alıyor. Özellikle internette hakim olan 80'lerde çocuk olanlar için çokça sevimli içerik sağlıyor. Benim hemen dikkatimi çeken Spiderman çizgi filmlerinin bölüm özetlerinin sitede bulunmasıydı. Sizde kendi süper kahramanınızı bulabilirsiniz.

Benim ilgimi çeken sinema blogları bunlardı. Elbetteki çok değerli başka sinema blogları da vardır belki de kendi alanında en önemlilerini ıskalamış bile olabilirim. Eğer sizinde sinema ile ilgili bir blogunuz varsa veya tavsiye edeceğiniz yorumlarda paylaşırsanız haberimiz olur.

Ekleme: Dediğim gibi atladığımız bloglar olmuş, Webrazzi yazarlarından Erhan Erdoğan'ın kardeşi Emre'nin blogu Cinemazy Blog'da takip edilesi sinema blogları arasında duyurulur :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.