ps3-slimSony, PS3'ün fiyatı konusunda ki eleştirilere sonunda anlayış gösterdi ve PS3 Slim ile birlikte fiyat indirimine gitti. İndirim ve yenilik işe yaramış olacak ki Sony, sitesinden yayınladığı basın açıklamasıyla PS3 Slim'in çıktığından beri 1 milyon adet sattığını duyurdu.

PS2 döneminde konsolların efendisi olan Sony, PS3'te istediği başarıyı yakalayamamıştı. Wii ve XBox'ın gelişimi, PS3'ün pahalı oluşu ve oyun şirketlerinin PS3'e oyun geliştirmenin pahalı olması sebebiyle yavaş davranmasıyla, Sony rakiplerine eski üstünlüğünü sağlayamadı. Sony, aldığı onca eleştiriye rağmen fiyat indiriminin şirkete zarar ettireceği şeklinde ki açıklamalarla oyun meraklıları birazcık kızdırmıştı. Yine de Sony baskılara dayandı ve üretim maliyeti ilk versiyona göre daha ucuz olan PS3 Slim'i satışa sunana kadar indirim yapmadı.

Şimdi Sony'de hasat zamanı 299$'dan ve 299€'dan satılan Slimler hızlı bir satış dönemine girdi. Ülkemizde ise vergiler ve satış yapan şirketlerin eski PS3'lerden zarar etmemek için fiyatları yukarıda tutmaları yüzünden ciddi bir indirim olduğu söylenemez. Yeni PS3 Slim 850 ile 999 TL arasında fiyatlarla satılırken, ilk PS3'ün versiyonları 800 ile 999 TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Amerika'dan ve Avrupa'da cihazı getirenler ise PS3 Slim'i 700 TL'den başlayan fiyatlarla Sahibinden ve Gittigidiyor gibi kanallardan satıyor. Kötü bir süprizle karşılaşmamak için internetten PS3 alırken NTSC uyumu ve garanti koşullarına dikkat etmenizi öneririm.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.