OrtaKantin.com'un Youth Republic Dışında Bir Ortağı Daha Var: Burak Büyükdemir!

OrtaKantin.com'un Youth Republic Dışında Bir Ortağı Daha Var: Burak Büyükdemir!

GittiGidiyor kurucularından Serkan Borançılı ve Burak Divanlıoğlu'nun Pabbuc.com'a gerçekleştirdikleri yatırım haberini verdiğimizde sevgili dostumuz Burak Büyükdemir'in de kurulan şirkette ortaklığı olduğu dikkatimizi çekmişti. Konunun üzerinden çok geçmeden Türkiye'de internet girişimcileri için son derece önemli bir noktada yer alarak eTohum ile özellikle genç girişimcilere öncülük eden Burak Büyükdemir'in bir süre önce gerçekleşen Youth Republic satın alması ile gündeme gelen OrtaKantin.com'da da ortaklığı olduğunu öğrendik.

OrtaKantin Elektronik Hizmetler ve Tic. A.Ş. olarak kurulan şirketin ortaklık dağılımı resmi kayıtlardan aldığımız bilgiye göre şöyle:

ortakantin-hisse1

OrtaKantin.com satın almasını ilk duyduğum gün Burak'la görüşmüş olmama rağmen bana kendi pozisyonundan bahsetmemişti. O yüzden şimdi geç de olsa kendisini tebrik etmek isterim. - Bu arada açıklamama gerek var mı bilemiyorum ama %5 hisse oranına sahip olan Goril Bilişim Yayıncılık Mağazacılık ve Dış Tic. A.Ş. Burak Büyükdemir'in ortağı ve kurucusu olduğu şirkettir.

Burak Büyükdemir'in eTohum ile yaptığı çalışmanın ve gösterdiği özverinin gerçekten takdir edilmesi gerektiğine inanıyorum. Daha önce Pabbuc.com haberinde de belirttiğim gibi Burak'ın sektördeki girişimleri yatırımcılarla buluşturmasıyla hem girişimciler hem de kendisi için değer yarattığını görmekten memnun oluyorum.

Konuyla ilgili bilgilere ulaştıktan sonra Burak'ı arayarak - kendisi için biraz zoraki de olsa :) - hem şirketteki %5'lik hissesini doğrulatmış oldum hem de OrtaKantin.com'un satıştaki değerlemesini sordum. Rakamı net olarak paylaşamayacağını belirtti ama tahminlerimize yakın seviyelerde gezdiğini söyledi.

Bu arada yeri gelmişken bugün eTohum'un ilk toplantısı için konukların Grou.ps'un CEO'su Emre Sokullu ve OrtaKantin.com'dan Volkan Biçer, Vadi Efe ile Youth Republic'ten Serhat Gürcü olacağını paylaşalım. Eğer İstanbul Avrupa yakasındaysanız şimdi çıkarak yetişebilirsiniz. ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.