En Kolay Seyahat Planını DuffelUp.com İle Yapın!

En Kolay Seyahat Planını DuffelUp.com İle Yapın!

Seyahate çıkmadan önce herkes çeşitli konularda araştırma ve plan yapar. Bunlar kalacak yer, uçak biletleri, gidilecek şehirde görülecek yerler gibi birçok konuda olabilir. Dünyada seyahat planlaması alanında hizmet veren ve kullanıcılarının işlerini kolaylaştırırken, önemli ölçüde de verimlilik sağlayan farklı servisler bulunuyor. Ülkemizde bu yönde yoğun bir kullanım olduğunu söyleyemeyeceğim ancak fayda sağlanıp, bilinirlik belirli segmentlerde sağlandıktan sonra bu tür servislerin değeri artacaktır diye tahmin ediyorum.

Bu noktada TechCrunch50'nin Demopit girişimlerinden Duffel dikkatimizi çekiyor. Ancak hemen belirteyim Duffel'ın pazardaki benzerlerine kıyasla çok daha kolay bir kullanım sunması ve başarılı arayüzlere sahip olmasının yanında dikkatimizi çekmesine neden olan bir özelliği daha var. SiberKultur.com'dan tanıyacağınız Eren Emre Kanal bu global girişimin kurucu ortaklarından ve arayüzler başta olmak üzere ürün tasarımında da aktif rol oynuyor.

4 kişiden kurulu Duffel ekibinde Eren Emre Kanal dışında Will Cheung, Ming Fu ve Jack Chang bulunuyor. 1 sene önce başlanan proje daha iyi bir ürün piyasaya sürme amaçları doğrultusunda bugüne kadar gelmiş.

Çok genel olarak yazımın girişinde paylaştığım Duffel'in yaptığı işi ve sağladığı faydayı biraz daha açayım. Sisteme kayıt olmak saniyeler sürüyor ve bu kayıt esnasında sadece kullanıcı adı, şifre, e-posta gibi bilgilerin yanında size en yakın havaalanı kodu isteniyor. Ben söylemiş olayım İstanbul Atatürk Havalimanı için "IST" yazmanız yeterli. ;)

Daha sonra Duffel devreye giriyor ve size daha önce sisteme eklenmiş seyahat planlarını yani "Duffel'leri" listeliyor. Seyahat planınızı ister herkese açık ister sadece sizin davet ettiğiniz kişilere açık şekilde oluşturabiliyorsunuz. Eğer dilerseniz sistem size gideceğiniz lokasyon ile ilgili tavsiyeleri de yükleniş olarak planlama ekranınıza dahil edebiliyor. Ama tavsiye istemiyorum derseniz işinize karışmıyor.

duffelup-640

Seyahat planınızda önemli olan 3 farklı kalem var. Bunlar; aktivite, yeme-içme ve konaklama. İster tüm planlarınızı bu kategorilere atayarak manuel olarak Duffel'inize girersiniz, isterseniz de Duffel'in küçük bookmarklet'ini sürükle bırak ile tarayıcınıza ekledikten sonra web üzerinde araştırmanızı yaparken hoşunuza giden linkleri ya da notlarınızı tek tıklamayla Duffel'e gönderirsiniz.

Sosyal imleme servislerini kullananların çok kolay adapte olacakları Duffel'de notlarınızı ve linklerinizi toparladıktan sonra yine sürükle bırak yöntemiyle seyahat sürenizi kapsayan takviminize gün gün aktivitelerinizi ve notlarınızı taşıyabilirsiniz.

Duffel-detay1

Eğer seyahat planınızı herkese açık şekilde ayarladıysanız ayrıca kullanıcılardan yorumlar da alabiliyorsunuz. Eğer daha önce hiç gitmediğiniz bir yere gidecekseniz bu seçenek değerli olabilir.

Tüm işleriniz bittikten sonra ise Duffel'in kullanabileceğiniz son derece başarılı bir yazıcı dostu formatı olduğunu da paylaşmış olayım.

Duffel'in çalışır halini görmek isterseniz sisteme herkese açık olarak girilmiş olan San Francisco seyahat programını inceleyebilirsiniz. Servis hakkında anlattıklarım dışında daha net fikir sahibi olacaksınızdır.

TechCrunch50'nin demo alanlarında oldukça yoğun ilgi gören Duffel'in son kullanıcılardan aldığı geri dönüş "en kolay seyahat planlama servisi" olduğu yönündeymiş. Dünya çapındaki birkaç yatırımcının da ilgisini çeken Duffel'i Google ise ofislerinde bir sunuma davet etmiş. Oldukça entresan bir gelişme olduğu için bu konuda ilerleyen günlerde Eren Emre Kanal'dan bir günceleme istiyor olacağım.

photo-3 photo-4

Son olarak Duffel'in TechCrunch50 tecrübesinden çıkarttığı dersleri benzer organizasyonlarda yer almayı düşünen girişimcilere yol gösterici olması adına Eren Emre Kanal'ın ağzından paylaşayım.

  • Büyük bir ekran götürülmesi gerekiyor. Katılımcıların daha çok ilgisini çekiyor.
  • Mutlaka çalışan bir ürün demonuz olsun. Katılımcılar çalışan bir servisi denediğinde daha ilgili oluyorlar.
  • Demo alanında video kullanılması daha çok ilgi çekiyor. Duffel'in hareketli ana sayfası bu konuda işe yaradı.
  • Ekipten en az 2-3 kişinin orada olması gerekiyor. Yoğunlukta katılımcıların sorularına yetişmek zor olabiliyor.
  • Katılımcılara kendinizi hatırlatacak birşey verin. Duffel için özel yaptırılan kartpostallar dağıtıldı.
  • Standınıza gelen herkesle ilgilenen. Yatırımcılar ben yatırımcıyım demiyor, normal katılımcı gibi dolaşabiliyorlar.
Türk girişimcilerin global pazarlarda yer alıyor olmasını keyifle takip ediyor ve destekliyorum. Ancak bu desteğin ötesinde Duffel'in sağladığı kolay kullanım ile de değer yaratacağına inanıyorum. Bundan sonra yapılması gereken, servise ulaşımı olabildiğince kolaylaştırmak ve farklı kanallardan da Duffel'e içerik gönderilmesinin yolunu açmak. Bu sağlandıktan sonra gerekli kritik çoğunluk yakalanabilir ve Duffel'in adını global pazarlarda daha çok duymaya başlayabiliriz.
Eren Emre Kanal'ı girişiminden dolayı tebrik ediyor ve Webrazzi'ye özel verdiği bilgiler için de teşekkür ediyorum. Duffel'i incelemek isterseniz DuffelUp.com adresinden servise ulaşabilirsiniz.
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.