lg-gw620-ofc

LG, GW620 kodlu modelinde ilk kez Android işletim sistemini kullanacağını duyurdu. Androidciler kervanına katılan son marka olan LG'nin yeni telefonu geniş ekranı ve ekranın altından kaydırılarak açılan QWERTY klavyesiyse çok şık bir tasarıma sahip. İlk resimlerden anladığımız kadarıyla kalın bir model olan LG-GW620, 3 inçlik dokunmatik ekrana sahip.

Yeni LG GW620, ekranın altından kayan klavyesiyle Motorola Cliq ve Nokia N900 ile benzerlik taşıyor. Ancak diğer iki telefona görer tuş takımı çok daha güzel görünüyor ve HTC Touch Pro 2'nin klavyesiyle bir hayli benzerlik gösteriyor. LG'nin 3 inçlik dokunmatik ekranının türü hakkında şimdilik bir bilgiye ulaşamadık umarız iPhone kadar başarılı bir dokunmatik ekran sağlanabilmiştir.

Asıl işinin dışında sonradan ufaktan girdiği dizüstü bilgisayar işi gibi işlerde başarılı olan ve yavaş yavaş pazar payını genişleten LG, mobil pazarda da yeni ürünler çıkartarak ürün gamını genişletiyor. Yapılan açıklamanın son satırlarında yer verilen bilgiye göre LG önümüzdeki 16 ay içinde en az 13 Windows Mobile işletim sistemli cep telefonunu daha piyasaya sürecekmiş. Burada bir gariplik var. Android'li telefonun basın açıklamasında Windows Mobile'lı bir sürü telefon çıkartacağız demenin anlamı nedir. Anlaşılan LG, Microsoft'un kalbini kırmak istemiyor.lg-gw620-4

Android'li LG'nin, bu yılın son çevreğinde Avrupa'da seçilmiş ülkelerde piyasaya çıkacağı son söz olarak eklenmiş. Şimdi biz bu sözden LG'nin Android'li modelini ülkemizde de bu tarihlerde piyasaya çıkaracağını anlayabiliyor miyiz? Sanırım bu seçim cep telefonu üreticilerinin Türkiye'yi Avrupa'nın öncelikli pazarlarından sayıp saymamalarıyla alakalı, Nokia'nın her çıkarttığı modeli ülkemizde de kısa süre sonra satmasından öncelikli pazar saydığını biliyoruz ya diğerleri pek sanmıyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.