Asus Eee Keyboard, Ekim'de Piyasaya Çıkıyor!

asus-eee-keyboard

Asus'un yenilikçi ürünü Eee Keyboard'un, Ekim ayında Kuzey Amerika'da ve Avrupa'da piyasaya çıkacağı duyuruldu. Aslına bakarsanız bilgisayara veya monitöre bağlanan bir klavye bilgisayara yenilikçi demek çokta doğru değil. Commodore 64'ü hatırlayanlar için nostaljik bile sayılabilir. Asus Eee Keyboard, netbook benzeri bir kullanım için geliştirilmiş bir ürün. HDMI ve VGA çıkışlarıyla, monitör ve televizyonlara bağlanılarak kullanılıyor. Şık tasarımıyla oturma odanızdaki sehpanın üzerinde televizona bağlı bir internet cihazı olarak hayal edildiğinde pek çoklarının ilgisini çekecektir.

Asus Eee Keyboard, 1.6 GHz Intel Atom işlemci ve 1 GB DDR2 RAM'i ile netbook standartlarında bir ürün . 16 veya 32 GB olan SSD hafızasının cihaza ciddi hız ve sağlamlık kazandıracağını tahmin ediyoruz. Wi-Fi ve Bluetooth bağlantıları bulunan cihaz 1 kilogram ağırlığında ve 5 inçlik bir dokunmatik ekrana sahip. Muhtemelen Windows 7 ile gelecek olan ürünün XP yüklü versiyonlarının da satılacağını tahmin ediyoruz.

eeekeyboard

Asus Eee Keyboard üzerinde ki 5 inçlik dokunmatik ekran ilk görüşte kullanışsız gibi görünse de kullanım videolarında izlediğimiz kadarıyla basit uygulamaların orada çalıştırılmasıyla çok pratik bir araç haline geliyor. Messenger ve  facebook uygulamaları her an elinizin altında olması talep edilen bir özellik olacaktır. Bilgisayar üzerindeki hesap makinelerini kullanışsız bularak masasının üzerinde eski model bir hesap makinesini bulunduranları düşündüğümüzde dokunmatik ekrandaki hesap makinesi bir başka çok kullanılacak uygulama olacağını tahmin ediyoruz.

Fiyat olarak 400 $ veya 500 $ olması beklenen ve umut edilen ürünün, Avrupa fiyatı bunun euro karşılığı olacağı için ülkemizde yüksek bir fiyattan satılması pekte süpriz olmayacaktır. Ekim ayında piyasaya çıkması beklenen ürünün Avrupa ile birlikte ülkemize de çok bekletmeden gelebilir.

Ürünün NetbookNews tarafından kullanım videsunu Youtube üzerinden izleyebilirsiniz. Malum sebeplerden buraya koyamıyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.