Apple'ın tablet bilgisayarını beklerken Toshiba'dan bu yönde küçük(!) bir atılım geldim. Netbooklardan sonra daha fazla mobilite ve kullanım kolaylığı sağlaması beklenen tablet bilgisayarlar konusunda Toshiba, JournE Touch'ı sundu.

Bugün başlayan IFA tüketici elektroniği fuarında tanıtılan ürün aslında tam olarak akıllardaki Apple Tablet'in karşılığı ve Apple vizyonuna rakip olmasa da, özellikleri bakımından Toshiba adına atılan güzel bir ilk adım sayılabilir. 7 inçlik dokunmatik ekranı bulunan ve 802.11b/g WiFi destekleyen cihaz yarım inç kalınlığında ve 500 gr ağırlığında. ARM işlemci ve Windows CE 6.0 Pro işletim sistemine sahip multimedya tablet kitaplarımızın arasında taşıması mümkün olacak kadar küçük.

Online multimedya ağlarına bağlanarak video ve fotograf gibi paylaşımların izlenmesi mümkün olan JournE Touch, yıl sonunda Avrupa'da satışa sunulmaya başlanacak. Ürünün fiyatı ise 249 € yani yaklaşık 360$ olarak bekleniyor. Dahili 1GB belleğe sahip ürün SD kart ve USB desteği ile güçlendirilebiliyor.

Aslında dokunmatik ve internet bağlantısı olan bir dijital çerçeve olarak düşünebileceğimiz cihaz Apple Tablet ile mukayese edilemeyecekse de Toshiba'nın hızlı adım atması ilerde Apple'a kafa tutacak ürünler sunmasına olanak verebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.