Film Fresh ile DivX Formatında Film Satışları Başladı!

Film Fresh ile DivX Formatında Film Satışları Başladı!

filmfresh_divxFilm Fresh ile DivX'in yaptığı ortak çalışmanın sonucunda Lionsgate, Paramount, Sony ve Warner Bros ile anlaşılarak, bu 4 büyük film yapımcısının filmleri internet üzerinde DivX formatında satılmaya başlandı.

$9.99 ila $14.99 arasından değişen fiyatlarla sahip olunan DivX formatlı filmler isminize lisanslanıyor. İsminize lisanslanan filmleri bilgisayarınızda, DivX oynatıcınızda, PS3'te hatta cep telefonunuzda izleyebiliyorsunuz.

Kopyalama veya kayıt etme konusunda herhangi bir limitleme yok. Film Fresh şimdilik sadece Amerika'ya satış yapıyor, belki de DivX ile anlaşılarak aynı sistemi ülkemize uygulayacak bir girişimci çıkar.

2000'li yılların başında video sıkıştırma formatı olarak hayatımıza giren DivX, internetten film indirilebilmesinin bu kadar yaygın hale gelmesinin baş mimarydı. Yıllar geçtikçe farklı bir hale gelen ve şirketleşen DivX, formatını elektronik eşya üreticilerine ve kullanıcılara lisanslamaya başladı. Günümüzde üretilen DVD oynatıcıların hemen hepsinde gelen DivX desteğinin genel kullanımda illegal film izlemekten başka pek bir işe yaradığı söylenemez. Bu durumu değiştirmek isteyen DivX, 4 büyük film yapımcısıyla anlaşarak filmleri DivX formatına çevrilmesi ve satışı için uygun ortamı sağladı. Film Fresh ise büyük ihtimalle yine DivX şirketiyle bağı olan ve üzerinden film satışlarının gerçekleştirileceği bir şirket.

film-fresh

İnternetten film satışı iTunes ve CinemaNow tarafından hali hazırda gerçekleştirilen bir olay, Film Fresh'i özel yapan ise DivX formatlı filmlerin satılacak olması. DivX formatı, yüksek kaliteli filmlerin küçük boyutlara sıkıştırılmasıyla bilinen en yaygın format olması yüzünden diğer formatların önüne geçiyor.

Daha 2 gün önce haberini yaptığımız Superonline'ın SuperPlay'i aynı hizmeti live steam olarak sunarken filmleri indirmenizin gerekeceği Film Fresh gibi bir girişim belki de geç kalınmış bir çaba olabilir. Ancak arşiv meraklılarının daha çok ilgisini çekeceği de bir gerçek. Burada farkı yaratacak tek konunun aslında fiyat olacağı kanaatindeyim. SuperPlay'de 3TL'ye filmi izleyebilecekken yasal kopyasını minimum 15 TL'ye ($9.99) indirmek isteyen olacak mıdır?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.