Microsoft, OneApp ile Mobil Uygulama Dünyasına Giriyor

Güney Afrika'da Blue Label Telekom tarafından sunulan OneApp uygulaması, Microsoft'un akıllı telefon pazarında kolaylık ve hafıza problemleri yaşamadan kullanabilceği bir uygulama platformu olarak duyuruldu.

OneApp, Palm gibi WebOS işletim sistemi üzerinde çalışan ve Nokia'nın S60 serisi ile Sony Ericsson akıllı telefonları ve Samsung'un bazı modellerini destekleyen bir yazılım. Özellikle hafif ve kullanılabilir olmasına dikkat edilen yazılım 150 Kb boyutunda olması dikkat çekici.  Sosyal ağlar ile mobil etkileşim kurulması için tasarlanan uygulamanın geliştiricilerinin de işin içine katılmasıyla daha da fonksiyonel olması bekleniyor. Live Messenger, Facebook ve Twitter gibi servisler şimdilik kullanabileceklerinizden bazıları.

Microsoft, OneApp'ı servis sağlayıcılar üzerinden kullanıcılara ulaştırmayı düşünüyor. Aynı zamanda OneApp sadece sosyal ağlar değil OneApp Gallery'den seçeceğiniz uygulamalar ile rss, haber, oyun gibi çeşitli hizmetlere de kolaylıkla ulaşmayı sağlıyor. Geliştiricilerin de işin içine girmesiyle, geleceğin mobil uygulama platformunu yaratmak isteyen Microsoft bakalım rakipleri karşısında neler yapacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.