apple-logo-steve-jobs1Apple'ın artık her Eylül ayında beklenen sunumunu bu kez 9 Eylül'de  gerçekleştireceği haberileri geliyor. Son dönemde yapılan yenilikler, genel değerlendirmeler ve planlar hakkında resmi bir önemi olan toplantı için 9 Eylül tarihi şimdiden ajandalarda yerini aldı ancak tarih kesinleşmiş değil.

Özellikle Apple Tablet ve yeni nessil iPod Touch hakkında  tanıtımların beklendiği toplantı için Apple'ın Google ile yaşanan güncel konulara dair birşey paylaşıp paylaşmayacağı da merak konusu. Her ne kadar çok sayıda sızan Apple Tablet bilgileri olsa da Eylül toplantısı için Apple'ın bir sunum yapması pek tahmin edilmiyor. Ancak 3. nesil iPod Touch için bir tanıtım yapılması daha kuvvetli bir tahmin olarak konuşuluyor.

Ayrıca sızan haberlerden, Apple'in multimedya özellikleri zengin müzik albüm formatı olarak yarattığı Cocktailin de toplantıda paylaşılması  beklenen yeniliklerden. Coctail sanatçı resimlerinin, video kliplerinin, şarkı sözlerinin ve şarkıcının özel notlarının bulunacağı ve iTunes üzerinden satılacak özel bir albüm formatı olacak. Apple'ın bu çalışmada piyasayı domine eden 4 büyük albüm şirketiyle ortak çalıştığı da gelen bilgiler arasında. Amerika'daki online müzik satışlarının %25'ini tek başına yapan iTunes'un payının, Coctail ile birlikte daha da büyütmesi amaçlanıyor.

San Francisco'da yapılacak olan bu seneki toplantıyı Steve Jobs'un yönetip yönetmeyeceği ise net değil. Apple'in yıllık olarak piyasaya son ürünlerini sunacağı bu toplantının ayrıntılarını merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.