iphone_cinApple sonunda gözbebeği iPhone'u, cihazın üretim(birleştirme) merkezi olan Çin'e sokuyor. Daha önce  bazı telif sorunları nedeniyle mi bilinmez bir türlü Çin'e giremeyen Apple, 1milyar(?) potansiyel müşteri kitlesini bekletiyordu.

Yerel medyadan yansıyan haberlere göre Apple bu sorunu aşmış gözüküyor. Çin'in en büyük operatörlerinden China Unicom ile yapılan anlaşmaya göre iPhone Çin pazarına giriş yapacak. Mart ayından bu yana mağazalarında iPhone tanıtımlarına yer veren şirket alınan bilgilere göre 1.46 milyar $ (10 milyar yuan ) karşılığı 5 milyon adet iPhone sipariş etmiş durumda. Bu ticaretin ilerleyen dönemde de devam edeceği yine gelen haberler arasında ve cihazın piyasaya girişinin ise Eylül ayında olacağı belirtiliyor.

Bu anlaşma ile yasal olarak ülkeye ilk kez girecek olan iPhone, aslında Çinliler için yabancı değil. Zira Vietnam ve ülkemiz de de olduğu gibi Apple'in resmi satış kanalı olmadığı ülkelerde dahi iPhone farklı kanallardan kullanıcılarla buluşmuştu. Net olarak hangi modellerin ülkeye giriş yapacağı bilinmese de China Unicom yöneticisi Yu Zaonan,  8GB iPhone'un $350 (2,400 yuan )'a, 16GB'lık versiyonun da iki katı fiyatla ücretlendirileceğini açıkladı.

iPhone üzerine kârlılığını sürekli arttıran Apple için bakalım bu pazar yeni girişimlerin çıkışını nasıl etkileyecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.