qik-iphoneOnline canlı yayın sitesi Qik'in uzun süredir beklenen iPhone uygulaması sonunda App Store'da yerini aldı. Ancak sadece iPhone 3GS için canlı yayın özelliği olmadan. Apple'ın App Store'daki canlı streming engellemesi halen kalkmadığı için Qik asıl işi olan canlı yayın özelliğini uygulamasında bulunduramıyor.

Jailbreak yapılmış iPhone'larda bir yıldır kullanılan canlı yayın özellikli Qik uygulaması, kaçak göçek işler yapmaktan anlamayan ve App Store dışından uygulama indirip riske girmek istemeyen kullanıcılardan ise Apple tarafından esirgeniyor.

Ücretsiz olarak App Store'da yerini alan uygulamanın canlı yayın dışında başka eksikleri de yok değil.  Qik yetkililerinin bir sonraki sürümde giderileceğini söyledikleri bir diğer eksiklik, 3G desteğinin bulunmaması. Videoyu çektikten sonra mutlaka kullanabileceğiniz bir kablosuz internet bölgesinde bulunmanız gerekiyor.

Uygulamadan da biraz bahsedecek olursak, otomatik gönderim özelliğiyle görüntü kaydı tamamlandığı anda video hemen dosya gönderimine başlıyor. Uygulama yatay ve dikey çekim yapılmasına imkan sağlıyor. Geo-tagging dediğimiz coğrafi etiketleme özelliği de bu uygulamada olmasaydı eksik sayacaklarımızdan bir diğeriydi. Yalnız bu özellik ile görüntüyü gönderdiğiniz yerin kaydedilmesi yanlış sonuçlara sebep olabilir. Özellikle 3G ile gönderilemeyen dosyalar sonradan kablosuz ağlara ulaşıldığında gönderileceğinden bütün videolar aynı yerde çekilmiş gibi görüntülenebilir.

Apple gün gelirde iPhone kameralarından canlı streaminge izin verirse o zaman çok çeşitli uygulamaları App Store görebileceğimizi tahmin ediyoruz.

Qik'in iPhone 3GS uygulamasına buradan bulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.