linux_windows

Microsoft, kendisine ait 20 bin satırdan oluşan sanal makina açık kaynak sürücü kodlarını,  GPL (General Public License ) v2 ile lisansladı ve genel kullanıma açtı. Böylece bütün Linux dağıtımları Windows Server 2008 Hyper-V ve Windows Server 2008 R2 Hyper-V altında doğal ortamlarında ve yüksek performansla çalışabilecek.

Microsoft açık kaynak kodları 2006 yılında kurulan Açık Kaynak Teknoloji Merkezi (OSTC) üzerinden değerlendiriliyor. OSTC'den Sam Ramji'nin  bu konuda yaptığı açıklama da Microsoft'un açık kaynak yazılım ile arasını iyileştirmek istediğini gösteriyor.

Windows Server 2008’in sanallaştırma teknolojisi Hyper-V'nin işletmelere donanım, enerji tüketimi, insan kaynağı ve sistemi yönetimi gibi açılardan çeşitli kolaylıklar sağladığı biliniyor.  Microsoft Türkiye tarafından da yapılan açıklamalar da bu kodların Linux dünyasının en çok tercih edilen lisanslama modeli GPLv2 ile genel kullanıma açılmasının çok önemli bir adım olduğunu açıkça dile getiriliyor.

Açık kaynak dünyasını önemsediğini çeşitli platformlarda gösteren Microsoft, artık daha dışa dönüm bir çizgiye sahip görünüyor. Değişen ihtiyaçlar ve kullanıcı yönelimi mi Microsoft'u bu tarafa itti bilinmez ama Microsoft'un açık kaynak kodu bir iş modeli olarak düşünülmemesi ve açık kaynak tarafında en büyük yazılım şirketinin bu yakınlaşması kafaları karıştırıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.