Google Latitude Web Uygulaması Olarak iPhone'larda

Google'in bir Lokasyon Bazlı Servisler (LBS) olarak duyurduğu ancak henüz ülkemizde resmi olarak kullanılamayan Latitude, iPhone için bir mobil uygulamadan öte web uygulaması olarak hizmete sunuldu. Google Mobil Blog'dan yapılan açıklamada, hazırlanan iPhone uygulamasının Apple tarafından web uygulaması olarak arzu edilmesi üzerine bu hizmeti sunulmuş. Zaten Google'in mobil uygulamaların geleceği üzerindeki fikirlerine bakacak olursak bu istek Google için hiç de zor olmamıştır.

Bu gelişme Google-Apple arasındaki ilişkilerin devam edeceğini de bizlere haber veriyor. Birlikte iPhone kullanıcılarını memnun edecek işler yapmak isteyen Google ve Apple, daha önceki Youtube ve Google Earth gibi sadece mobil uygulamaların dışında Gmail ve iPhone da olduğu gibi web tabanlı uygulamalara da yer vereceklerini açıkladı.

Konum belirlemesi, paylaşımı ve diğer arkadaşlarınızın konumlarını öğrenebilme gibi özelliklerini bu uygulama üzerinden görebilecek iPhone kullanıcılarının yapmaları gereken, sadece mobil cihazlarından google.com/latitude adresine bağlanmak. Bilindiği üzere Latitude aynı zamanda BlackBerry, Nokia S60 serisi  ve  Windows Mobile tabanlı cihazlarda kullanılabiliyordu. iPhone için gelen bu yenilik de Latitude için güzel bir çıkış sağlanmasına neden olabilir.

iPhone'ları üzerinden Latitude'e bağlanmak isteyenler şuradan bilgi alabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.