Amazon'un Kindle serisini Kindle DX ile yükseltmesinden sonra e-kitap okuyucusu Kindle için bir indirim haberi geldi. 60$'lık bu yeni indirim, Amerika'da Kindle'in fiyatını 359$'dan 299$'a düşürdü. Genel açıklamada bunun kısa dönem promosyonu olmadığını dile getiren yetkililerin söyleminden anlaşılan o ki Amazon, e-kitap okuyucusunu hem daha fazla müşteriyle tanıştırmak hem de memnuniyet ölçüsünde Kindle DX'in önünü açmak niyetinde.

Şimdilik e-kitap satışlarının gerçek kitap satışlarının %1'i oranında olması küçük görünse de buz dağının görünmeyen tarafı bu oranın giderek artacağını gösteriyor. Yenilik olarak ise Kindle'lar da renkli versiyon için çalışmaların sürdüğü biliniyor.

Muhtemelen Amazon ilk deneyim olarak kullanıcıların Kindle ile tanışmasını istediğinden Kindle DX için henüz bir indirimin sözkonusu olmadığını da açıkladı.

Henüz elimize bir Kindle ulaşmadığı için kullanıcı deneyimi konusunda birinci ağızdan yorum yapamasak da e-kitap fiyatlarında  daha makul ücretlendirmelerin olması Kindle'ların yolunu ziyadesiyle açacaktır. Bu konuda Amazon CEO'su Jeff Bezos'un rekabet koşulları nedeniyle satışlarını batıya kapattıklarını söylemesi de bizim bekleyişimizin biraz uzun süreceğini gösteriyor.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.