9 Ağustos’ta Amerika dışında Türkiye’de de satışa sunulması beklenen yeni iPhone 3GS için duyulan memnuniyetlerin yanında, kullanıcı tecrübelerine dayalı olarak yeni cihazın pil ömrü konusunda sorunlar yaşandığı da kulağımıza geliyor.

iphone-pil-testi

Daha önce yapılan bir pil ömrü testinde iPhone 3G ilk sırada yer almıştı. Bu nedenle problemin sebebini anlamak için iPhone 3G ile 3GS arasındaki farklılıklara göz atmak ilk aşamada sağlıklı bir yol olur.  Özellikle iPhone 3GS'te yer alan yeni bildirim mesajlarının pil ömründe performansı düşürdüğü görüşleri mevcut. Ayrıca iPhone 3GS'in, iPhone 3G ile eşdeğer bir pil kullandığı biliniyor ve pil performansındaki düşüş de doğal olarak yeni yazılımla gelen özelliklere bağlanıyor.

iphone-3g-pil-ömrüAncak bu durumlar göz önüne alınarak iPhone 3GS üzerinde yapılan testte ise bildirim mesajları açık iken dahi 3GS, iPhone 3G'den daha iyi bir performans sergiledi. Aynı test sırasında 7 aylık bir iPhone 3G ise 1 yıllık bir iPhone 3G den sadece 30 dakika fazla daynabildi. Tüm bu testler aynı koşullar altında yapılsa da yine de tüm cihazlar için bir ortalama sunmayacağı biliniyor. Üstelik kullanıcılar arasında da görüş ayrılıkları yaşanmakta. Yine de dile getirilen şikayetlerin elbette değerlendirilmesi gerekiyor ancak Apple bu konuda henüz bir cevap vermiş değil.

Sonuç olarak yeni özellikler, multimedya, wi-fi ve bluetooth gibi aktivitelerinin kullanım süreleri pil ömrünü etkin olarak değiştiriyor. Şikayetlere istinaden ülkemizde henüz 3G kullanımı başlamadığından iPhone 3G'sini 3GS ile yükseltecek olanlar mobil tarayıcılarında kendilerine sahip olamazlarsa ciddi performans kayıpları yaşayabilirler. Bizden söylemesi. ;)

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.