Microsoft Türkiye'den Bing hakkında ek bilgiler

Microsoft Türkiye'den Bing hakkında ek bilgiler

bing1Microsoft'un yeni servisi Bing ile ilgili dün yaptığımız haberden sonra Microsoft Türkiye tarafından konuyla ilgili ek bilgiler geldi. Öncelikle Microsoft Bing'i kesinlikle bir arama motoru olarak konumlandırmıyor hatta servis için "decision engine" terimini kullanıyormuş, yani karar verme motoru. Bu bağlamda "Dünyanın yeni bir arama motoruna ihtiyacı yok" diyerek yola çıkan Bing öncelikle Amerika, Kanada, İngiltere ve Fransa'da tüm özellikleri ile çıkış yapacakmış.

Servis kapsamında Türkiye görsellerinin olması ile ilgili Microsoft Türkiye büyük çaba göstermiş. Bu konuyla ilgili Bing'in yapısı farklı ülkelerin görsellerini farklı ülkelerde göstermek yönündeymiş. Yani, Türkiye görselleri diğer ülkelerde öncelikli olarak görüntüleniyormuş. Mesela dün Türkiye versiyonunda Yunan adalarından Santorini bulunuyordu.

Bing için Türkiye pazarında Amerika versiyonunda olduğu gibi tatil satışı ya da  fiyat kıyaslama servisleri kısa vadede olmayacakmış. Ancak bunların olabileceğini bile düşünmek bence stratejik olarak konumlanmak adına birçok şirket için değerli olabilir.

Daha önce "Data Web" terimini kullandığım Google Squared yazımızda konuyla ilgili birkaç cümle etmiştim. İnternetin geleceği ve verinin işlenmesi ile önümüzdeki dönemlerde özellikle fiyat ve ürün kıyaslama servislerinin büyük şirketlerin sistemleri arasına gizlenmiş özellikler olacağına inanıyorum. Bu aslında üzerinde uzun uzun konuşup yazabileceğim bir konu, galiba bununla ilgili ayrı bir yazıyı planlamalıyım.

Ama şimdi kısaca ana fikri vermem gerekirse, Bing, Google Squared gibi servislerin hisettirmeye başladığı, kimileri için Web 3.0, kimileri için Data Web, kimileri için Semantik Web olarak isimlendirilen süreçte pozisyon almak adına içinde bulunduğumuz dönem tam zamanı. Ülkemizin girişimci ve yatırımcıları için hem girişimlerini gözden geçirmek hem de planlarını şekillendirmek adına önemli bir sürecin içindeyiz. Piyasayı ve vizyonu doğru anlayıp değerlendirmeleri yapmakta fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.