Windows 7 Starter Edition için bazı değişikliklerin yapılacağı yorumları haklı çıktı ve Microsoft netbooklar için daha hafif ama yine güçlü bir versiyon sunacağını açıkladı.  Daha önce Windows XP ve Windows Vista için başlangıç sürümleri çıkaran Microsoft, kullanıcıların arka planda çalışan uygulamalar hariç aynı anda sadece 3 uygulama çalıştırabilmesine olanak veriyordu. Ancak bu kısıtlama Windows 7 için kaldırılmış ve daha özgür bir kullanımın önü açılmış.

Öncelikle netbooklar için bir çıkış yapacak olan Windows 7, bu alanda tüm netbooklar için temel uygulamalarda kusursuz çalışan bir sürüm ile memnuniyet yaratma peşinde. 3 uygulama limitinin kaldırılması daha rahat bir Windows 7 deneyiminin önünü açsada Windows 7 Home Premium ve Windows 7 Professional gibi üst sürümlerden eksikler taşıyor. Windows Media Center kullanımı, bilgisayarı kapatmadan kullanıcılar arası geçiş ve kişiselleştirme seçenekleri Windows 7 başlangıç versiyonunda bulunmayan bir çok özellikten biri.

Netbook piyasasında açık kaynaklı yazılımlar tercih edilmeye çalışılsa da piyasanın hakimi Micsosoft'un netbookların peşini bırakmaya hiç niyeti yok. Giderek ufalan cihazların piyasanın gidişatını belirleyeceğini kestirmek çok zor değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.